Handboll, Champions League, Sävehof - Tatran Presov

VINST MOT TATRAN PRESOV

Med en straff i det absolut sista spelmomentet avgjorde William Bogojevic Champions League-mötet med TATRAN Presov till IK Sävehofs fördel. 30–29 blev slutresultatet som innebär att det blir en direkt avgörande match på portugisisk mark nästa helg.

Det så viktiga Champions League-mötet mellan Sävehof och TATRAN Presov var en svängig historia där lagkapten Jonathan Edvardsson kastade igång målskyttet. Knappt tio minuter tog det innan Sävehof gick upp i en tvåmålsledning för första gången i matchen. Det var Gzim Salihi som använde sin spänst för att skapa ett fint läge för sig själv och tryckte in bollen.

Ledningen fortsatte dock inte att växa efter det. Istället var det slovakerna som fick bättre utdelning och kvitteringen kom efter en kvart. De lyckades även ta ledningen någon minut senare och Sävehof fick jobba i underläge i slutskedet av halvleken. In i mål kom sedan debutanten Oscar Sävinger som direkt stod för en fin parad på ett kantavslut.

William Bogojevic, med sex mål på sju avslut i den första halvleken, var spelaren som såg till att Sävehof kom upp på 16–16 i tid inför halvtidssignalen. Precis innan sitt sjätte mål hade ”Bogo” dessutom varit involverad i sekvensen som fick motståndarspelaren Roman Tsarapkin utvisad. Vänsternians inflytande på lagets anfallsspel var därmed stor och större skulle den bli.

Den andra halvlekens två första mål kom från det vitklädda bortalaget innan Salihi lyckades reducera till 17–18. Kvitteringen kom därefter från en ovan målskytt i form av Agust Eli Björgvinsson som fått Kristian Berndtssons förtroende på nytt efter halvtidspausen. Sävehof etablerade återigen en tvåmålsledning, men gästerna tryckte ofta direkt på avkast och fick utdelning i det spelet när en ny kvitteringsboll letade sig in i nätet. Med tre minuter kvar att spela hamnade Sävehof i underläge igen, men Bogojevic tvekade inte när han hittade en tillräckligt stor lucka och utjämnade omedelbart.

De två senaste matcherna har, till Sävehofs nackdel, avgjorts i den absolut sista spelsekvensen. Lika dramatiskt skulle det bli denna gång, men denna gång till lagets fördel. Domarna dömde straff precis innan matchklockan nått 60 minuter och med ställningen 29–29 var Bogojevic spelaren som fick ansvaret att försöka ordna segern. Han var inte avvaktande i sina skottlägen under matchen och han avvaktade inte heller i avgörandets stund. 30–29 var ”Bogos” tolfte för dagen och han såg på så sätt till att Sävehof besegrade TATRAN Presov.

På lördag (30:e november) bestäms det om Sävehof tar sig vidare till nästa runda. Bortamatch mot Sporting CP nere i Portugal står på programmet i en direkt avgörande kamp.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..