Tung förlust för herrarna i Kungälv

Kvällens match spelades i Kungälv och där gästade Eskilstuna Guif och det var en jämn inledning i matchen där lagen följs åt en period.
Men efter tretton spelade minuter drar gästerna ifrån och kopplar ett grepp om matchen.
Sävehof kommer inte till framåt med sitt skytte och efter tretton minuter väljer Sävehof att ta en timeout och prata ihop sig.
Tobias Albrechtson är tillbaka i spel från sin skada och får komma in i matchen.
Men efter några minuters spel så får Tobias en ful armbåge i ansiktet och blir liggandes en stund.
Samtidigt spelar båda lagen väldigt bra försvarsspel och det är svårt att få till det framåt.
Sävehof kämpar på och kommer tillbaka där man är nära att gå om Guif.
Men Guif släpper inte taget och utökar sin ledning ännu mer.
I Guif har man skicklige Rickard Åkerman som skjuter bra och får in bollarna bakom Peter Johannesson.
Men det är Guif som är starkare än Sävehof när man går till halvlek och gästerna leder med 10-15.

Den andra halvleken börjar Guif bäst och utökar sin ledning.
Sävehof kommer till med några lägen på linjen och där finn Oskar Ysander som är säker i avslutet.
Men man har svårt att stoppa Guif´s duktiga niometersspelare och linjespelare som får mycket yta att jobba med.
Efter fyrtio minutersspel väljer Sävehof att ta sin första timeout i den andra halvleken.
Man byter också in Philip Jonsson som en spets i försvaret och det är lyckat då man får en kontring på Viktor Ottosson.
Sävehof slarvar en hel del och det utnyttjar Guif på bästa sätt.
Men det är också Guif som är det starkare laget framåt och man gör det riktigt bra.
Man har svårt att stoppa skyttarna hos gästerna och bollarna är svåra att ta för Peter Johannesson i mål.
Sävehof får inte komma till framåt och har otur med tekniska fel och sitt skytte.
Guif går segrade ur den här duellen i Kungälv och Mimershallen.

IK Sävehof – Eskilstuna Guif 21-26 (10-15)
Målskyttar

IK Sävehof: Viktor Ottosson 4, Jonathan Edvardsson 3, Victor Fridén 3, Oskar Ysander 3, Mattias Thynell 2, Niclas Fingren 2, Viktor Rhodin 2, Sebastian Karlsson 1, Tobias Albrechtson 1.

Eskilstuna Guif: Atli Aevar Ingólfsson 8, Emil Andersson 7, Viktor Östlund 4, Daniel Ekman 3, Jesper Lindgren 3, Richard Blank 1.

Utvisningar: IKS 2×2 Guif 4×2

Domare: Jasmin Kliko/Michael Johansson