Storseger mot fjolårets finalmotståndare

Det var en repris på fjolårets SM-final. Och trots att det var Sävehof som var hemmalag så spelades matchen i Lidköping inte långt från Skövde. Men någon match blev det aldrig.

Under de första tio minuterna hängde Skövde med någorlunda. Men sedan var det överlägsenheten total. Skövde var bättre på alla positioner och Sävehof kunde slå av på tempot och ändå vinna med elva mål. Efter 20 omgångar har man endast tappat två poäng och det är imponerande att laget kan fortsätta att mala på som man gör i match efter match.

Samtidigt som Skövde har tappat en hel del i styrka jämfört med i fjol har Sävehof blivit ännu starkare – och med fler spelare som tar ansvar. Den som visade mest var ändå storstjärnan Isabelle Gulldén. När hon gjorde 18-10 direkt efter halvtidsvilan var det hennes tionde mål!

Nu återstår två matcher av Elitserien – borta mot H43 nästa söndag och sedan hemma mot Kroppskultur torsdagen därpå – innan det riktigt roliga börjar. Och med tanke på att finalen i år går ”hemma” i Scandinavium hoppas vi givetvis att Sävehof kan fortsätta producera som man gör nu.

MATCHFAKTA
IK Sävehof-Skövde HF 33-22 (17-10)

Målskyttar Sävehof:
Isabelle Gulldén 11, Jessica Helleberg 5, Hanna Fogelström 3, Ida Odén 2, Linn Blom 2, Jennifer Kasman 2, Jamina Roberts 2, Karin Isakson 2, Jenny Wikensten 2, Louise Sand 1.
Målskyttar Skövde: Therese Wallter 8, Linda Cadario 4 (2), Erica Widell 3 (1), Sofia Olofsson 2, Michaela Ek 2, Linn Johansson 1, Caroline Aronsson 1, Alexandra Roos 1.

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..