SEGER MOT ESLÖV – NU VÄNTAR HEID I KVARTSFINAL

Det blev seger för damerna mot Eslöv i den sista omgången av SHE. Därefter valde Henrik Signell i samspråk med laget att välja Heid i kvartsfinalspelet.

– Vi tror att vi har en väldigt bra chans att gå vidare, säger Henrik Signell.

För två dagar sedan möttes Sävehof och Heid i Partille Arena. Då vann Sävehof med 37–23 och tidigare denna säsongen vann de gulsvarta även på bortaplan med 34–21. Och det är med de resultaten som lagen går in i kvartsfinalspelet som börjar om drygt en vecka.

– Vi är överens om att det var ett bra val. Dels är det ett Göteborgslag, det blir roliga derbyn och vi slipper resa. Men sen tror vi att vi har en väldigt bra chans att gå vidare, säger Henrik Signell.

Efter många om och men står Sävehof som seriesegrare för sjunde året i följd. Grundserien har präglats av hårt matchande – både i SHE, Champions League och i EHF-Cupen. Inför den näst sista omgången var det många som trodde att Lugi skulle knipa förstaplatsen i ligan. Men efter att Lundalaget förlorade med uddamålet mot årets topplagsdödare VästeråsIrsta, tog Sävehof tillbaka serieledningen i och med segern mot Heid.

– Jag tycker grundserien i det stora hela har gått bra med tanke på de skador och skavanker vi haft och framför allt gjorde vi det bra när vi hade mycket matcher. Sen har vi några perioder som vi inte är helt nöjda med men så är det hela tiden. Kanske ska vi ha en högre lägstanivå i vissa skeden.

Matchen mot Eslöv då? Jo, den började lite knackigt där hemmalaget hade marginalerna på sin sida. Sävehof missade och de returer som blev tog Eslöv hand om. Men sedan arbetade sig Signells lag in i matchen och kopplade ett grepp om den redan i slutet av första halvlek. Ett grepp som man aldrig släppte och kunde till slut vinna komfortabelt med 31–19.

– Det började något trevande. Inte spelmässigt dock. Vi var kyliga och stod rätt och fortsatte med det i den andra halvleken, säger Henrik Signell.

Strax är det alltså dags för slutspel. Och lagen behöver ditt stöd. Köp Slutspelskortet här.