Handboll, Handbollsligan, Semifinal 2, SŠvehof - AlingsŒs

MATCHRAPPORT ALINGSÅS HK

Herrarna kvitterade till 1–1 i semifinalserien mot Alingsås. Detta efter en stark andra halvlek.

– Vi ändrade inte så mycket men vi blev mer aggressiva, säger Olle Forsell-Schefvert.

Inför torsdagskvällens duell ledde Alingsås med 1–0 i matcher och Sävehof var tvunget att vinna för att inte hamna i brygga i semifinalserien. Den första matchen i Estrad bjöd på en tillknäppt inledning rent målmässigt. Så var det inte denna gång i Partille Arena. Lagen turades om att hitta rätt framåt och efter 15 minuter stod det 8–8. 

För hemmalaget var det Olle Forsell-Schefvert som visade hög klass och tog ett stort ansvar i den första halvleken. Med ett starkt genombrottsspel var han så långt Sävehofs främsta målskytt med fem mål. 

– Vi har lite problem men sen skärpte vi till det och det blev ganska bra, säger Forsell-Schefvert.

Under de första 30 minuterna skilde det aldrig mer än en boll mellan de båda kombattanterna. När halvtidsvisslan ljöd stod det 12–13 och det var upplagt för en nervkittlande avslutning. 

Sävehof inledde den andra halvleken på ett strålande sätt. Per Sandström, som hade haft svårt att få tag i skotten, började rädda och efter bara dryga tio minuter hade Gulsvart gått upp i en fyramålsledning – 20–16.

– Skönt att han får göra lite räddningar, säger Forsell-Schefvert och fortsätter:

– Vi ändrade inte så mycket försvarsspelet men vi blev mer aggressiva man-man vilket gjorde att de inte kunde gå runt så som de vill.

När det återstod en knapp kvart hade avståndet varken krympt eller ökat. Utvisningarna duggade tätt och tempot i matchen drogs upp när det skapades ytor. Alingsås blev alltmer stressat och tiden började bli knapp. För knapp skulle det visa sig för när Sandström knep en straff med tre minuter kvar, vid ställningen 26–22, var saken klar. Sävehof kvitterade till 1–1 i matcher. Slutresultatet skrevs till 28–23 och nu väntar match tre på bortaplan på söndag. 

– Jag tycker vi gör en bra match både försvars- och anfallsmässigt. Anfallsspelet gör försvarsspelet lättare i och med att de inte får kontra.

Vad säger du om publiken?

– Publiken var magiska. Både Kamikazes och Blåljus fixar bra stämning och får med sig resten av läktaren, säger Olle Forsell-Schefvert.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..