Matchens profil 1 Per Sandström

Semifinal 2 Herr
IK Sävehof vs IFK Kristianstad
Onsdag 4 maj 19:10
köp biljett online >>>

Namn: Per Sandström.
Ålder: 35 år
Roll i Sävehof: Målvakt i herrlaget.

Han är en viktig bricka i spelet när Sävehof ska försöka lugga Kristianstad på segern i den andra semifinalen – målvakten Per Sandström har laddat för den här kampen ända sedan slutsignalen i söndags.

– Jag brukar bearbeta matcherna direkt på kvällen vi spelat, sedan är det fullt fokus på nästa match, berättar Per Sandström.

Han medger att det känns surt att förlora men tycker samtidigt att det var en positiv känsla att kunna ge Kristianstad en riktig match i första semifinalen.

– Vi kämpar, sliter och står upp för varandra i spelet bakåt. Framåt håller vi oss till det vi vill göra och det är nyckeln till allting. Vi jobbar hårt, några magiska saker handlar det inte om, säger han.

Med tanke på hur jämnt det var i Kristianstad är det naturligt att undra om det finns något skott som blev mål men som Per Sandström tycker att han borde tagit…

– Det finns alltid skott jag tycker att jag ska ta, ibland fler och ibland färre. Men det är så här det är och i slutspel räcker det med att vinna med ett mål, säger han.

Per Sandström kom hem till Sävehof inför den här säsongen. Då hade han varit utomlands i nio säsonger. Nu känns det bra att vara hemma och delta i slutspelsdramatiken.

– Det är mycket folk kvar i Sävehof från det att jag spelade här tidigare, så det har inte varit många överraskningar i föreningen. Och det är kul med slutspel, för det var ett tag sedan eftersom det inte riktigt är samma spelform i Tyskland, säger han.

Säsongen lider mot sitt slut. Som mest kan det bli fem matcher till att spela.

– För oss gäller egentligen samma sak som i kvartsfinalen mot Lugi. Vi måste vara konsekventa i det vi gör och hålla oss till det vi är bra på. Gör vi mål minskar chanserna att motståndaren gör mål, säger Per Sandström.

Det är dags för avkast!

 

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..