Michael_nyhetbrev hemsida

MATCH MOT SMÅLAND!

MATCH MOT SMÅLAND!
Lördag 10 februari
16.00 IK Sävehof – IF HALLBY (H)

  • Sävehof är i serieledning med 4 poäng (31 poäng) med en match mindre spelad är serietvåan.
  • Hallby ligger på 12.e plats (11 poäng).

 

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

 

MICHAEL APELGREN INFÖR MATCHEN MOT HALLBY! 

Lördagsmatch väntar i Partille Arena när IK Sävehof ställs mot IF Hallby i Handbollsligan. Här delar huvudtränare Michael Apelgren med sig av sina tankar inför en period där matcherna kommer dugga tätt.

Snart har två veckor passerat sedan bronsmatchen i EM med Sverige, har du kunnat landa i Sävehof-tillvaron igen?

– Det var lite kämpigt första veckan där man kanske inte kände sig så hungrig. Så det var skönt att Linus (Ekman) hade det mesta av Alingsås-matchen. Nu känns det som att man är tillbaka igen, vilket är väldigt roligt. Jag ska bara försöka njuta av det här sista halvåret tillsammans med ett gött gäng.

I onsdags var det match borta mot Amo där ni vann med stora siffror. Upplevde ni att ni hade kontroll genom hela matchen?

– Ja, det kändes faktiskt så. Det var en kanonmatch rakt igenom från vår sida där det kändes som att det gick i vårt spår hela tiden, vilket inte är vanligt på bortaplan. Alla gick in och levererade, så jag tror att Amo kände att det skulle bli jobbigt. Det gjorde att vi kunde spela avslappnat och utan press, så det blev en trevlig tillställning för oss.

Schemamässigt växlar ni upp ordentligt med mycket matcher framöver. Hur går tankarna kring det?

– Vi har mentalt vetat om det ett tag, så man har lite gått och väntat på det. Fysiskt har killarna tränat på bra i januari och samlat energi och nu finns en lust att göra det här tillsammans. Än så länge är det ju inget om att man skulle vara sliten, varken fysiskt eller mentalt. Känslan är att vi har en väldigt häftig vår att se fram emot. Sedan kommer det säkert bli tuffare perioder och kanske någon förlust, men än så länge har vi vunnit matcherna och många spelare har varit med. Just nu är det en bra stämning i gruppen!

Allra närmast möter ni Hallby. Vad kommer vara nyckeln för att lyckas ta två poäng mot dem på lördag?

– Man börjar inse att det börjar närma sig slutet av serien nu. Man kan trilla dit även mot dem där nere i tabellen när de spelar på liv och död. I tillägg finns det kopplingar till Sävehof som gör det klurigt rent taktiskt mot Hallby och vi kommer behöva tänka till hur vi ska spela. Olle (Ek) har varit med oss den här säsongen, och är fortfarande en del av oss, han är bara utlånad. Så det är klart att det blir lite speciellt när man möter en spelare som är med på tänket som vi har här i år. Det gör att vi behöver ändra om lite in mot den här matchen, samtidigt som vi vill fortsätta göra våra grejer där vi kan variera oss mellan olika sätt att spela.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..