Knappt förlust första semin mot Kristianstad

Lagen inleder matchen jämnt där målvaktsspelet har varit väldigt bra ifrån både Per Sandström och Nebojsa Simic. Efter sju minuter kommer matchens första utvisning som drabbar IFK Kristianstad och Iman Jamali, då väljer man också att ta ut Simic för att spela med en västspelare som blir Johan Jepson. Utvisningen slutar 2-1 till IFK Kristianstad. Sävehof börjar idag med Niclas Fingren ,William Bogojevic  och Jonathan Edvardsson på nio meter och på högerkanten har man Sebastian Karlsson i den här matchen. Efter 14 spelade minuter får även Sävehof sin första utvisning och det är Viktor Rhodin som får vila i två minuter. Utvisningen slutar 1-0 till hemmalaget. Sävehof får ytterligare en utvisning på Tobias Albrecthson efter 21 spelade minuter och då tar Magnus Johansson också timeout. Utvisningen slutar 1-0. Per Sandström gör många viktiga räddningar för sitt lag , men som tyvärr slarvas bort i två anfall som behöver skärpas upp. Kristianstad tar timeout efter 24 minuter där man pratar om att fortsätta löpa mycket och att använda kanterna i Sävehof. När det återstår fyra minuter av den första halvleken så står det 12-9 till IFK Kristianstad. När det nu återstår en minut av den första halvleken får Fredric Pettersson en utvisning i Kristianstad och man väljer att ännu en gång att spela med Johan Jepson som västspelare.

Den första halvlekens resultat skrivs till 15-12 och bäste målskytt i den första halvleken är William Bogojevic med 4 mål och hos Kristianstad är det Jerry Tollbring med 5 mål.

 

I den andra halvleken börjar IFK Kristianstad väldigt bra och fortsätter att göra mål på sina kanter med Kristian Björnsen och Jerry Tollbring. Sävehof kämpar på och börjar den andra halvleken med samma uppställning som i början på matchen. William Bogojevic gör ett väldigt bra försvarsspel och även Per Sandström fortsätter med sina fina räddningar. Kristianstad tar timeout när det har gått 40 minuter och Ola Lindgren är inte nöjd med varken försvar eller anfallsspelet vilket han påpekar tydligt i sin timeout. Direkt efter timeouten får Niclas Fingren en utvisning. Utvisningen slutar 1-0 till Kristianstad. Sävehof kommer tillbaka in i matchen med hjälp av William Bogojevic som är Sävehofs bäste målskytt och ett fint kant avslut från Sebastian Karlsson som gör att man får resultatet 22-21. Men Kristianstad svarar snabbt vilket gör att det skiljer tre mål mellan lagen. Det blir en dubbel utvisning på Christian O´Sullivan och Atli Ingólfsson när ställningen är 25-23 efter 52 spelade minuter. Det kommer ytterligare en utvisning för Kristianstad och nu spelar man alltså med en man mer på plan för Sävehofs del. Utvisningen vinner Sävehof med 1-0. I Kristianstad byter man ut Nebojsa Simic mot Leo Larsson som får spela dom sista fem minuterna i matchen. Sävehof tar timeout när det återstår en minut av matchen och ställning är 28-27 och Sävehof spelar anfall. Men Kristianstad drar det längsta strået i den första semifinalen där resultatet skrivs till 29-28. Bäste målskytt i dom båda lagen blir Sävehofs William Bogojevic och hos Kristianstad blir det Jerry Tollbring.

 

 

IFK Kristianstad – IK Sävehof  29–28 (12-9)

Målskyttar:

 

IFK Kristianstad: Jerry Tollbring 8, Kristian Björnsen 5, Olafur Gudmundsson 5, Christian O´Sullivan 4, Andreas Cederholm 3, Fredric Pettersson 2, Albin Lagergren 1, Iman Jamali Moorschega 1.

 

IK Sävehof: William Bogojevic 12, Atli Ingólfsson 4, Sebastian Karlsson 3, Eric Forsell Schefvert 3, Niclas Fingren 2, Victor Fridén 1, Viktor Ottosson 1, Olle Forsell Schefvert 1, Jonathan Edvardsson 1.

 

Domare: Patrick Håkansson/Maths Nilsson

Utvisningar: IFK 4×2 IKS 4×2

Text: Erik Carlsson

Bild: Bildbyrån

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..