INFÖR KVARTSFINAL 4

Kvartsfinal 4
Sävehof vs RIK
Tisdag 25 april 19:10 i Partille Arena

Boka din biljett >>>

På ett sätt kan man förstås säga att Sävehof fått en extra chans att förlänga handbollssäsongen. På ett annat sätt kan man tycka att man får den framgång man förtjänar. Hur som helst var det en anmärkningsvärd vändning i slutet av tredje kvartsfinalen som gjorde ännu ett möte i Partille Arena möjligt.

– Det är klart att sådana här vändningar händer inte ofta, men vi fick lite målvaktsräddningar och enkla mål samtidigt som RIK började tveka något. Innan var det de som hade räddningarna och vi fick kämpa för varje mål, säger tränaren Robert Wedberg.

Från bänken försökte man med justeringar för att förändra matchbilden, och när det väl hände något var det rejält.

Kan man gissa att Sävehof i och med segern senast fått ett mentalt övertag på RIK? Eller är det revanschlustan hos RIK som är starkast? Vi lät Robert Wedberg svara på dessa funderingar:

– Man kanske kan tro att det fungerar så, men jag tror inte det. Det är en ny match och alla spelare känner till förutsättningarna. Det handlar om att ha dagen då det fungerar och att någon kliver fram och visar vägen, säger han.

Mellan matcherna handlar det förstås delvis om taktiksnack och detaljer som ska finslipas, men ännu mer om att ladda om kropparna för en ny tuff fight.

– Det är väldigt kort om tid mellan matcherna och då är det viktigt att tänka på att äta och vila för att skapa så bra förutsättningar som möjligt. Det är ett gäng killar i bägge lagen som spelar mycket i de här matcherna, och för dem är det speciellt viktigt att få energi, säger Robert Wedberg.