IK Sävehof vs IFK Kristianstad

Semifinal 2 Herr
IK Sävehof vs IFK Kristianstad
Onsdag 4 maj 19:10
Köp biljett online >>>

Det fanns många positiva detaljer att plocka med sig hem från första semifinalen mot Kristianstad, och tränaren Magnus Johansson väljer att fokusera på det istället för resultatet.

– Jag tycker att vi spelat riktigt bra handboll de senaste tre matcherna. Dels de två sista mot Lugi och dels den här matchen mot Kristianstad. Det finns många prestationer som är bra, och vi kan vara stolta över insatsen, säger han.

Men nu är det inte bara insatsen utan också resultatet Sävehof vill ha med sig. Och även mycket var bra i första semifinalen kommer Magnus Johansson ändå justera en del detaljer.

– Det finns delar i spelet som kan bli ännu bättre, framför allt måste vi vara mer noggranna vid deras omställningar. Det här är ingen nyhet, för det är saker vi hela tiden pratar om, men det är viktigt att vi avslutar med mål istället för att de ska vinna bollen och kunna kontra på oss. Det kan vara skillnad mellan ett plus och ett minus, och lägger man ihop några såna under matchen kan det vara avgörande, säger Magnus Johansson.

Slutspel betyder tuffare matchprogram – i kväll spelar Sävehof tredje matchen sedan i fredags.

– Men vi är redo. Nu har vi fått några dagar på oss till återhämtning och ska göra allting några procent bättre än senast, säger Magnus Johansson.

Han hoppas på publikens stöd i Partillebohallen.

– Vi hade ett härligt stöd i femte matchen mot Lugi, och det vore förstås en stor hjälp om det blir tryck på hemmaplan också. Det ger spelarna energi och jag kan lova att vi ger hundra procent för att ge tillbaka energi till publiken, säger Sävehoftränaren.

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..