FÖRLUST BORTA MOT ÖNNERED

På onsdagskvällen kom säsongens första förlust i Handbollsligan för IK Sävehof. Borta mot Önnereds HK skrevs slutresultatet till 26–23 i hemmalagets favör.

Sävehof var på jakt efter säsongens femte seger i Handbollsligan när laget på onsdagskvällen reste mot de västra delarna av Göteborg för bortamatch mot Önnereds HK. Även om matchupptakten var av det jämnare slaget så befann sig Gulsvart ofta ett snäpp före sina motståndare. Drygt tio minuter in i matchen gick Nina Koppang till attack och smällde in sitt tredje mål för kvällen, vilket betydde att laget tog sig upp i tvåmålsledning.

Från det läget fick ÖHK dock bättre utdelning och tog sig även förbi rent målmässigt. I paus ledde de med 13–10 och när de även såg till att göra de två första målen i den andra halvleken, kopplade de ett visst grepp.

I underläge 11–16 tog Jesper Östlund sin andra timeout för kvällen. Kort senare gjorde Carmen Martín lagets första spelmål efter paus, men Önnered tycktes inte rubbade av det, utan svarade med att göra tre av de fyra närmast efterföljande målen.

Ny timeout kom därför från Östlund som valde att agera när det fortfarande fanns tid att reparera och justera. Dryga kvarten återstod då, och när först Ida Sembe och därefter Thea Blomst kom med täta reduceringar fanns det förhoppningar om en slutspurt med gulsvarta poäng i sikte.

Med ungefär tio minuter kvar att spela kom dock det definitivt matchavgörande rycket från Önnered. De gick då från 20–16 till 24–16 och därifrån fanns det tyvärr ingen väg tillbaka. Siffrorna putsades mot slutet och den andra halvleken blev i slutändan helt jämn. Sävehof förlorade med tre bollar när resultattavlan i ÖHK-hallen visade 26–23 i samband med slutsignalen.

Önnereds HK:s målskyttar: Evelina Källhage 7, Siw Aabech 7, Thess Krönell 4, Line Homdrom Rusten 2, Fanny Elovson 2, Linn Hansson 2, Linnea Wester 1 och Moa Boqvist 1.

IK Sävehofs målskyttar: Olivia Mellegård 6, Nina Koppang 4, Ida Sembe 3, Carmen Martín 3, Thea Stankiewicz 2, Thea Kylberg 2, Stina Wiksfors 1, Thea Blomst 1 och Emma Mihailovic 1.