DERBYTRIUMF MOT ÖNNERED

Det blev två nya poäng i Handbollsligan för IK Sävehof när Önnereds HK besegrades med 30–27 på onsdagskvällen.

Det var en match där Sävehof vid ett antal tillfällen skaffade sig övertag med flera bollar men där Önnered klarade av att hämta ikapp. Första gången vi fick se ett ryck var kring markeringen för halva den första halvleken. Från underläge 4–5, via en kvittering från Vetle Eck Aga, gick laget upp i ledning 10–5. Mot halvlekens slutskede närmade sig gästerna och nu var det deras tur att kvittera. 13–13 kom med drygt tre minuter kvar av den första halvleken och när signalen för halvtid kom, visade jumbotronen i Partille Arena att lagen var lika på 15.

Den andra halvlekens två första mål var gulsvarta. Först var det Jonathan Edvardsson som med full kraft tog sig igenom en lucka i ÖHK-försvaret innan han nätade och sedan var det Gzim Salihis tur. Däremellan hann Agust Eli Björgvinsson med att öka på sin räddningsprocent ytterligare efter ett fokuserat målvaktsspel under en lång sekvens. Återigen kunde Sävehof alltså bygga en ledning som den här gången blev fyra måls differens.

Med kvarten kvar att spela kom nästa kvittering från Önnered. Det här skulle dock bli Sävehof-triumf till slut och med 60 minuter spelade, skiljde det tre mål mellan lagen. 30–27 blev slutresultatet och bästa målskyttar i gulsvart tröja blev William Bogojevic och Gzim Salihi med sju fullträffar var.

Nästa punkt på spelprogrammet för Sävehofs herrar är på lördag när finländska Cocks kommer till Partille. Ännu en viktig match i Champions League är det som väntar.