Hemsida_nyhet_Abbeskrönika

ABBES KRÖNIKA!

Det är tufft att vara Sävehofare!

Vi med gulsvart blod älskar det förstås, att det är tufft att vara Sävehofare. Många klubbar vill kopiera eller ännu hellre övertrumfa vår framgång. Fast samtidigt som stoltheten växer sig starkare för var dag över alla prestationer som syns i resultattablåer, pokaler och guldmedaljer som fyller hyllplan efter hyllplan i prisskåpet så är det ett annat perspektiv jag vill lyfta fram.

Vi vill hellre använda ordet tufft i ett annat sammanhang och anknyta till den vardag vi utmanas till varje dag. En oerhört tuff miljö med en gigantisk verksamhet oavsett om du är med som spelare, ledare, föräldrar, partner, volontär, supporter eller anställd. Sävehof erbjuder ett utbud av aktiviteter som nått nivåer vi aldrig kunnat ana.

Våra A-lag är åter igen i SM-final efter att redan ha spelat 106 matcher som säkert landar på 115 innan det är slut. Det är matcher i Handbollsligan, Champions League, European League och ATG Svenska Cupen, det måste vara något av rekord för klubblag i Sverige. Kanske i världen också.
I framgång spelas det många matcher, för många kan tyckas. Det gäller att i en handbollstokig region som Göteborg få till det med publik med många satsande elitklubbar på nära håll, såväl för damer som herrar. Det är en utmaning inte enbart för våra elitspelare, utan en prövning också för publiken. Trots tillgång till en stor och fantastisk Partille Arena är det svårt ändå att fylla upp var gång med det stora matchandet, 2 – 3 gånger i veckan och 60 hemmamatcher. Vi är stolta och tacksamma för alla er 70 000 som besökt våra elitmatcher.
Grädden på moset var när vi måste stoppa all marknadsföring en vecka före avkast, och dessvärre neka 600 personer, för att maximera publiken till 4408 personer i kvartsfinalen i European League mot SG Flensburg. Här till har det även genomförts 15 supporterresor.
Det är tufft att vara Sävehofare!

I söndags (19/5) klev vi in i en fas där det blir SM-finaler med Sävehof sex dagar i följd, och i en extra tuff finalserie kan det bli tio matcher på tolv dagar. Fyra till sex av matcherna spelas i Partille Arena.
Vi är ödmjuka inför uppgiften och motståndet som väntar våra lag, men vi är också lite utmanande. Vi är ute efter guld. För damerna är det 17:e SM-guldet som hägrar och herrarna den åttonde titeln som Svenska Mästare.
Det är tufft att vara Sävehofare!

Lägg här till farmarlagen på både dam- och herrsidan, HK S-hof, som spelat 44 matcher i division 1 och tio lag som spelade USM, där sex lag tog sig till USM-final där Flickor 18 och Pojkar 14 blev Svenska Mästare och Pojkar 16 på en silverplats. USM-finalerna spelades i Uppsala med en Sävehofskara på upp till 300 personer.

Mellan jul och nyår var vi traditionsenligt i Lund(aspelen) med 800 deltagare. Under våren genomförs avslutningsresor till Danmark, Tyskland, Tjeckien och Kroatien plus alla cuper på svensk mark med makalösa 1200 resenärer. På resan till Prague Cup besökte vi som vanligt det före detta koncentrationslägret Theresienstadt och i år tror vi att den tretusende Sävehofaren fick ta till sig en del av historien.
Det är tufft att vara Sävehofare!

Kort om Sävehof i siffror:

KLUBBEN
Vi har på senare tre åren ökat antalet spelare betydligt. Världens största handbollsklubb och en av Sveriges största lagsportsklubbar har nu 1640 spelare och 280 ledare. I höstas började 255 sjuåringar i våra handbollsskolor. Rekord! Till hösten anmäler vi 130 lag till seriespel.
Det är populärt att vara Sävehofare!

PARTILLE HANDBOLLSGYMNASIUM
På uppdrag av Partille Gymnasium driver vi Handbollsgymnasiet. I höstas ansökte 230 15-åringar med uttagningar till 25 platser. I nuläget har vi 75 spelare i tre årskurser.
Det är tufft att vara eller bli Sävehofare!

PARTILLE WORLD CUP
Världens första idrottstävling av sitt slag från 1963, med en nystart 1970, är också världens största handbollstävling och ett av Göteborgs största evenemang. Till sommaren, 1-6 juli, samlar tävlingen 23 000 deltagare fördelade på 1350 lag från 42 länder. Endast 2019 med 50-årsjubileumet har varit större.

HANDBALL CAMP
Vår Handball Camp och Day Camp under vecka 25 och 26 slår nya rekord med 340 deltagare.

SAMARBETSKLUBBAR
Sävehof ser med stolthet tillbaka att ha startat Härryda HK 1998. En livaktig klubb med ett 25-tal lag och 300 medlemmar. År 2014 startade Sävehof även Kvibergs HK och med ett nyss avslutat 10-årsjubileum kan klubben räkna in fler än 400 spelare och ledare.

PARTNERAKTIVITETER
Under säsongen har vi arrangerat våra fyra stora ”signaturer” för sponsorer. Partnergolfen på St Jörgen med 84 spelare följt av 120 personer på prisutdelningen på John Scott’s Palace, Partille Cups ledarfest med 110, säsongsstarten på Åby-travet med 120 partners och Premiärfesten med 400 gäster.
Utöver detta har vi genomfört sex träffar med Affärsnätverket ”Bollkänslan” för 30-80 partners var gång samt 20-talet matchträffar i PartnerBaren.  Och inte att förglömma VM för damer i Scandinavium med upptakt för 100 personer på John Scott’s Avenyn.
Det är tufft att hinna med allt som Sponsor!

SÄVEHOFDAGEN
Arrangerade vi för andra året i rad på Sportlovet i Partille Arena för alla barn och ungdomar som ”hemestrade”. Ett 20-tal företag i vårt nätverk av CSR-partners erbjöd 2500 ”kids” aktiviteter som förgyllde en dag.

Med en tuff säsong som snart går mot ett avslut vill styrelsen speciellt rikta ett stort tack till:

VOLONTÄRER
I Sävehof verkar ett 70-tal volontärer vars hjälp är ovärderlig. Många med uppdrag flera gånger i veckan. Tio personer i ”Gymnasiefamiljen” stöttar inflyttade till Handbollsgymnasiet. Vi har golvläggare, LED-utkörare, golvskyltsläggare, scanner- och biljettpersonal, match- och pressvärdar, säkerhetspersonal, ansvariga för Matchens lag och knattehandbollen m m
– utan er spelar vi inte i Handbollsligan.

LEDARE
Året om, 1 – 7 gånger i veckan, har vi 280 ledare och ungdomstränare som aktiverar 1650 barn och ungdomar till att bli Goda Samhällsmedborgare. Vi är stolta över våra ledare som på ett storartat sätt bidrar till att tusentals barn och ungdomar får ett idrotts/handbollsintresse som leder till allt från att vara fortsatt supporter, utveckla ett ledarskap, bli en breddspelare eller att ta sig fram som en professionell elitspelare och får uppleva svenska nationalsången i J-, U- eller A-landslagen.

PARTNERS
Aldrig har vi varit fler i vår Partnerpool, aldrig tidigare har våra Partners bidragit i den stora utsträckning som under denna säsong. Vi är oerhört tacksamma att tillsammans med er ha fått höja SM-bucklan vid 23 tidigare tillfällen. Utan er finns inte vår elitverksamhet.

Det är stentufft att vara Sävehofare!

En klubbdirektörs samlade tankar

 Stefan Albrechtson

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..