200103_wilma_640

WILMA SPELAR VIDARE I SÄVEHOF

Sävehof har gjort klart med Wilma Kroon Andersson för ytterligare två säsonger. Wilma kom till klubben 2017 från Skara för att fylla tomrummet efter Filippa Idéhn och senare även Johanna Bundsen när de båda lämnat för utlandsspel. Wilma var en målvaktsgigant under förra årets finalserie mot Skuru. Tillsammans med Sofie Börjesson är Sävehofs båda målvakter åter i toppen av serien med runt 40% räddningar. Det är dags för en ny era med två stjärnmålvakter i Sävehof.

– Jag är otroligt glad för att stanna i Sävehof och Partille i ytterligare två år. Sedan dag ett har jag trivts här och jag är säker på att jag kommer fortsätta utvecklas i den här fantastiska miljön som Sävehof erbjuder. Vi har även ett väldigt spännande lag just nu och jag ser fram emot att se vad vi kan göra för resa den här och kommande säsonger, säger Wilma.

– Jag är mycket glad att kunna meddela att Wilma har valt att skriva på ett nytt 2-årskontrakt. Att Wilma förlänger betyder såklart jättemycket för oss, inte bara för att vi kommer fortsätta ha Damligans bästa målvaktspar, utan också för att Wilma är en väldig bra och ansvarsfull person i laget som ställer höga krav på sig själv och sin omgivning, säger Emil Berggren

Nr: 16
Namn: Wilma Kroon Andersson
Född: 1998
Bostadsort: Partille
Födelsestad: Skara
Position: Målvakt
Längd: 179 cm
Vikt: 75 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 3
Till Sävehof: 2017
Debut: 2017
Moderklubb: Skara HF
Klubbar: IK Sävehof 2017- ,Skara HF 2016-2017
Landskamper: 0A, 39U
Meriter: 2 SM-guld
Räddningsprocent: 40% (2:a i SHE)

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..