171117_ystad_1900_640

WEDBERG VILL MER

Sävehof vs Ystad
fredag 17 november 19:00 i Partille Arena

Köp biljett på webben, spara pengar och få bästa platsen >>>

Efter sju poäng på de fyra senaste matcherna har Sävehof möjlighet att närma sig topplagen i Handbollsligan. Fredagskvällens motståndare är Ystads IF som inför matchen ligger på tredje plats i tabellen. Skulle Sävehof vinna är avståndet till Ystad bara en poäng.

– Vi har en serie av bra genomförda matcher nu och hoppas såklart fortsätta på den inslagna vägen, säger tränaren Robert Wedberg.

Han pratade för några veckor sedan om att Sävehof behövde kämpa sig in i seriespelet efter ett par motgångar på planen, och kanske har man nu hittat rätt.

– Varje match är viktig och det vill till att ha hundraprocentigt fokus, men visst börjar det kännas som vi tar lite mark, säger Wedberg.

Sävehoftränaren hittar många liknelser när han gör jämförelser mellan egna laget och Ystad:

– Jag tror att det är laget som mest liknar oss i serien. Vi har båda en mix av spelare, en del yngre killar och andra med erfarenhet. Vi har breda trupper och jag tror också att vi är lagen som använder oss av flest spelare.

Den förväntade matchbilden är fartfyllt spel och ordentliga satsningar:

– Det ska bli spännande att möta Ystad. De kontrar mycket mer i år än tidigare och har tryck i sitt spel, säger Robert Wedberg.

För Sävehofs del blir det spel utan Johan Jakobsson både i den här matchen och en tid framöver.

– Han blir borta i sex veckor. Det är synd, för han är en central spelare i laget, men det är framför allt synd för Johan själv, säger Robert Wedberg.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..