WEDBERG INFÖR OMSTARTEN

Sävehof vs Ricoh
Onsdag 31 januari 19:00 i Partille Arena
Köp biljetter >>>

Sävehof har blivit helt utan utdelning i de senaste fem matcherna i Handbollsligan. Förlustraden började mot just Ricoh (fortsatte med dubbla poängnollor mot Lugi och Kristianstad), så det är lätt att förmoda att Sävehof är revanschsuget i Partille Arena den här gången.

– Vi har förberett oss på alla sätt vi kan, och i och med omstart så öppnas nya möjligheter, säger tränaren Robert Wedberg.

På frånvarolistan finns EM-spelaren Johan Jakobsson och Joakim Larsson, som har problem med en vad. Det är förstås avbräck på klasspelare, men Robert Wedberg ser ändå möjligheter snarare än hinder:

– Vi ska se till att skruva ihop det här på något sätt, säger han och utvecklar tankarna om den del av serien som avverkats:
– Det är klart att något har saknats när vi förlorat knappt i många matcher, men nu ska vi vända på detta genom att jobba hårt och vinna matcherna istället.

Ricoh ligger för närvarande på en plats som innebär kvalspel för att rädda kontraktet i högsta serien, men det betyder inte att Sävehof får en enkel resa mot poäng. Snarare är Ricohs seger i senaste matchen lagen emellan ett tydligt tecken på att det kommer behövas en arbetsinsats av hög klass för att vinna. Robert Wedberg har respekt för motståndet:

– Ricoh spelar efter sina resurser med långa strukturerade anfall och stabilitet bakåt. Det gäller för oss att spela både med hjärta och hjärna. Det blir en tuff match, och vi ser fram emot att spela den, säger han.