170921_robert_wedberg_640

WEDBERG INFÖR ARANÄS

Efter åtta matcher och sju inspelade poäng är det inte skönspel vi kan förvänta oss när Sävehof tar emot Aranäs i Partille Arena.

– Vi får fightas för att få marginalerna över på vår sida. Spelmässigt får det se ut hur som helst, det är poängen vi vill ha i det här läget, säger tränaren Robert Wedberg.

Han påminner om derbyt mot Aranäs som slutade oavgjort förra året, och klargör att Sävehof har full respekt för motståndet.

– Det krävs mycket av oss, speciellt i denna situationen, fortsätter Wedberg.

Det har varit många väldigt jämna matcher i starten av Handbollsligan, och Sävehof håller sig alltjämt bland de åtta som finns ovanför slutspelsstrecket i tabellen.

– Matchen mot Malmö senast är prestationsmässigt vår bästa av förlustmatcherna. Första halvlek var den enskilt bästa halvleken för säsongen, och även om det inte räckte till poäng finns det ändå ljusglimtar som gör att vi känner hopp, förklarar Robert Wedberg.

Marginalerna i serien är små – en förlust mot Aranäs betyder att Sävehof blir omsprunget av kollegan från Kungsbacka.

– Aranäs gillar att dra upp tempot, och det är inte konstigt med en spelare som Pontus Mellegård i laget. Han är kanske den snabbaste spelaren i serien, och det är klart att de vill dra nytta av det genom att spela på honom, säger Wedberg.

Sävehof ska möta det med mycket fighting spirit.

– Vi vet vad som krävs och det är många som är beredda att göra jobbet. Vi ska kämpa för poängen, klargör Wedberg.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..