Handboll, SHE, Sävehof - Kristianstad

VINST NÄR GRUNDSERIEN AVSLUTADES

I den avslutande grundseriematchen i damligan tog IK Sävehof två poäng hemma mot Kristianstad HK. Segern var aldrig hotad och till slut skiljde det tolv bollar mellan lagen.

Den som såg fram emot en handbollsmatch med fart och mål fick tidigt indikationer på att önskningarna skulle uppfyllas. Nyligen landslagsuttagna Johanna Forsberg satte dit matchens första mål där hon på en kontring var snabbt framme på offensiv planhalva. Att lyckas utnyttja omställningsspelet kan vara ett framgångsrecept och det var något laget fortsatte att göra när Olivia Mellegård satte dit 2-0. Sedan kom tre raka Kristianstad-mål som skapade ett avbrott i rytmen.

Det skulle dock inte dröja särskilt länge förrän resultatet hade svängt igen och då skulle det visa sig vara mer hållbart. Amelia Lundbäck och Nina Dano var de mest frekventa målskyttarna i halvleken som slutade 16-10 till gulsvarts fördel.
– Vi gjorde det bra i 5-1-spelet och det känns som att Kristianstad inte är med på att vi börjar spela så och i halvlek ledde vi med sex bollar, sade huvudtränare Rasmus Overby om starten och syftade således på försvarsspelet som en nyckel till att laget hamnade i överläge.

Sävehof såg ingen anledning att bromsa under matchens andra hälft eller. Vi fick bland annat se Danos mäktiga distansskott vid flertalet tillfällen, Elin Hallagård visa prov på snabba fötter med efterföljande säkert avslut och tryggt målvaktsarbete från både Wilma Kroon Andersson och Christina Elm. Det målmässiga avståndet mellan Sävehof och Kristianstad fortsatte att öka och till slut skrevs slutresultatet till 31-19.
– Jag tycker att vi visar att vi är ett bättre lag än Kristianstad. Vi vinner på vår kvalitet och steppar upp framåt med mindre tekniska fel i dag, samtidigt som vi är stabila bakåt.
– Det är många bra saker som vi kan ta med och nu börjar det roliga!

Naturligtvis syftar Overby på slutspelet som nu står för dörren. Som tabelltrea fick Sävehof välja mellan att ställas mot antingen Skara eller Önnered i kvartsfinalen och valet föll på de förstnämnda.
– Jag tycker att Skara har några stora profiler och man vet aldrig vad som kommer från deras sida, de steppar upp. Önnered har ett ”tempel” att spela i och kan göra det jobbigt för oss. När jag skulle välja mellan dem två så tycker jag att vi har bättre chanser mot Skara, summerar tränaren valet.
– De roliga matcherna kommer nu och det är bara att njuta av det. Slutspelskänslan är fantastisk rolig. Det man har jobbat på under hela säsongen försöker man nu att spetsa till.
Kan det till och med bli några oväntade varianter ute på planen som vi får se?
– Det vore dumt av mig att säga nu, men jag tror man ska förvänta sig några överraskningar, avslutar han med ett leende.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..