Handboll, SHE, Final 1, Skuru - Sävehof

VINST NÄR FINALSERIEN INLEDDES

En stark inledning på halvlek nummer två lade grunden till att IK Sävehof kunde besegra Skuru IK i den första finalmatchen. Slutresultatet skrevs till 24-22.
– En godkänd match, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby efter slutsignalen.

Det fanns antydningar om att det skulle bli en fartfylld match redan på förhand och det såg ut att infrias direkt. Elin Hallagård var på hugget när hon stal bollen när Skuru höll på att bygga upp deras första anfall. Obalansen som uppstod öppnade upp ett läge där till slut Emma Fernis fick bollen och smällde dit den på bästa sätt när hon därmed inledde målskyttet i den här finalserien. Sävehofs nummer tre kom sedan att göra lagets fem första mål i matchen och det var tydligt att högersexan ville sätta sin prägel på den här inledande finalmatchen och det lyckades hon med.

Inte mycket skiljde lagen åt under halvleken. Med ett par minuter kvar på klockan lyckades Sävehof, som första lag, gå upp i en tvåmålsledning men ändå var lagen oskiljaktiga efter 30 minuters spel. Halvlekens två sista mål kom från Skuru-håll och resultattavlan i Eriksdalshallen visade 12-12.

Den andra halvlekens sju första mål kom från Elin Hallagård, Johanna Forsberg gånger två, Emma Fernis gånger två och Olivia Mellegård gånger två. Det betydde naturligtvis att Sävehof fick precis den start som laget önskat sig. In i målet hade också Isabella Mouratidou kommit och även om det olyckligt nog började med en boll i huvudet, var det inget som verkade påverka henne. Hon släppte inte in något på över tio minuter och hade även god hjälp från sin försvarslinje som tycktes kunna täcka undan skott från alla höjder och vinklar.
– Vi hade pratat om att vi skulle stå tajt, vinna man-man och lyfta på (Ulrika) Olsson. Vi fick Skuru ur balans, de blev mer passiva och spelade mer individuellt, vilket var vår förtjänst, sade Rasmus Overby som var belåten med försvarsinsatsen.

Skurus val av botemedel var spel sju mot sex och det var något nytt att hantera för laget i gulsvart. Hemmalaget reducerade flera gånger om och var bara ett mål ifrån med åtta minuter kvar att spela. Då prickade Johanna Ahlm in sitt första för kvällen och Mouratidou räddade i anfallet efter i vad som var två viktiga aktioner. Något större andrum skulle det dock inte bli, utan det var full dramatik i stort sett hela vägen in på slutsignalen. Till slut blev det ändå Sävehof som tog hem vinsten i den här första finalmatchen där slutresultatet skrevs till 24-22.
– Det hade såklart varit roligare att vinna med sju än med två men vi ska vara nöjda med att vi vinner, menade huvudtränaren som såg förbättringspotential trots vinsten.
– Anfallsmässigt kan vi fortfarande förbättra och vi får inte låsa oss så mycket, men det var en godkänd match. Vi vet att det är första matchen av fem och har full respekt för att jobbet ska göras. Vi är inte nöjda fullt än.

Final 2 spelas i Partille Arena på torsdag (16:e maj) och då hoppas laget att läktarna är fyllda med åskådare som stöttar laget.
– Hemma eller borta kanske inte spelar så stor roll (rent spelmässigt), men ett fullt Partille Arena hade varit väldigt roligt och jag hoppas att vi kan fylla den, hälsar Overby.

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..