Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

VINST MOT TABELLTVÅAN

I onsdagens seriefinal mot Skuru IK i Partille Arena stod IK Sävehof för en imponerande andra halvlek. Laget gick från underläge 9–11 till 24 gjorda mål efter paus och slutlig seger med 33–24.

Ettan mot tvåan i Handbollsligan ställdes mot varandra på onsdagskvällen. Första halvlek var en jämn tillställning där inget av lagen riktigt kunde luckra upp respektive motståndares försvar. Skuru gjorde det ändå två mål bättre när jumbotronen i Partille Arena visade 9–11 när halva matchen var spelad.
– Vi blev stillastående, fick inte vidare bollen och gick in i deras fällor hela tiden. Vi hade ändå pratat rätt mycket om deras regler i försvarsspelet, men i första halvlek tycker jag inte alls att vi fick ut det vi hade pratat om, konstaterade huvudtränare Jesper Östlund.

Skillnaden i den andra halvleken var påtaglig där inte minst Emma Mihailovic drev på i offensiv riktning. Hon stod på noll gjorda mål i den första halvleken, men nätade vid åtta tillfällen efter paus. Det första kom direkt i det inledande anfallet efter halvtidsvilan och sedan följde Thea Blomst och Thea Stankiewicz upp med varsitt, vilket betydde att det var reducerat, kvitterat och till slut ledning med 12–11.

Tendensen var tydlig. För ett ögonblick gick laget upp i tvåmålsledning, men det lyckades Skuru hämta ikapp. Mihailovic och Carmen Martín svarade med att öka på försprånget till två på nytt och efter två ytterligare gulsvarta mål i rad var ställningen 22–18. Med knappt 15 minuter kvar att spela begärde bortalaget då deras tredje och sista timeout.

Det som skulle visa sig vara det matchavgörande rycket fortsatte sedan även när spelet blåstes igång på nytt. Från det läget tog sig inte Skuru tillbaka och till slut vann Sävehof med 33–24.
– Det var kanske vår bästa halvlek för säsongen. Där klickade egentligen de flesta sakerna; försvar, kontring, målvakt och anfall. Vi var supernöjda med det och gjorde 24 mål i den andra halvleken, så det är klart att det var superstor skillnad jämfört med första.

För prestationen i framförallt den andra halvleken utsågs Mihailovic till bäst i matchen, något som nuförtiden inte tillhör ovanligheterna.
– Jag tror helt enkelt att hon är så här bra nu. Vi får nog vänja oss vid att hon står med en blombukett (som pris till matchens bästa spelare) efter matcherna, det är så det har sett ut i de senaste matcherna.

Två viktiga poäng i toppen av Handbollsligan var därmed säkrade. Ändå var det inte enbart glädje som infann sig efter slutsignalen. Efter en situation i den första halvleken var Olivia Mellegård tvungen att lämna planen med en befarad knäskada. Östlund sätter ord på sina och lagets känslor kring den händelsen:
– Jag kan egentligen inte glädjas särskilt mycket åt den här segern. Jag hade hellre förlorat och att Olivia var hel.
– Vi behövde halvtidsbreaket för att få samla oss lite och prata igenom det. Det var mycket känslor i minut tjugo när Olivia gjorde illa sig. Det var väldigt, väldigt tufft och många spelare blev väldigt ledsna.

IK Sävehofs målskyttar: Emma Mihailovic 8, Thea Blomst 6, Ida Sembe 5, Nina Koppang 3, Laura Jensen 3, Thea Stankiewicz 2, Olivia Mellegård 2, Carmen Martín 2, Elin Ernelind 1 och Elin Karlsson 1.

Skuru IK:s målskyttar: Rikke Dahl 5, Isabel van Kerkvoorde 4, Alexandra Bjärrenholt 3, Kaja Stojilkovic 3, Clara Petersson Bergsten 3, Hanna Lundvall 2, Carolina Ingesson 2, Jennifer Johansson 1 och Rebecca Nilsson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..