Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 3, HK Malmš - SŠvehof

VINST MOT NORSKA MÄSTARNA

I helgen spelar Sävehofs herrlag träningsturneringen i Prioritet Serneke Arena ute vid Kviberg. För motståndet i första matchen, som spelades under fredagskvällen, stod norska mästarna Elverum i vad som skulle visa sig bli en het tillställning.
Sävehof fick en rätt tuff start på matchen med ett par straffmissar samtidigt som Elverum inledde matchen på ett bra sätt. Efter drygt tio minuter tog Andreas Stockenberg och Anders Eliasson timeout i underläge 4-7. Det fick effekt och laget började närma sig norrmännen. I paus visade resultattavlan att Elverums försprång försvunnit och det var nyförvärvet Christoffer Brännberger som såg till det genom att tjusigt lobba in 17-17 i slutskedet.

Den fina avslutningen på de första 30 minuterna tog Sävehof-spelarna även med sig in i andra halvlek. Snabbt kom laget upp i en ledning med 19-17 och med en kvart kvar att spela ordnade Gzim Salihi så att gulsvart var i ledning med ytterligare en boll. Elverum visade dock att det här mötet betydde något trots att det endast var en träningsmatch och då var det deras tur att hämta ikapp ett underläge. Med tio minuter kvar var det således tillbaka på lika-läge.

Till slut var det IK Sävehof som drog det längsta strået i denna målrika och stundtals väldigt heta match. Matchens sista målskytt blev Jonas Larholm som snyggt prickade in 36-34.
– En riktigt rolig match att spela, berättade Jonathan Edvardsson efter slutsignalen.
– Det kändes som att det var ett derby. Även om vi ville stänga bakåt så blev det mycket mål och mycket kamp.

Turneringen fortsätter på lördagen och näst på tur väntar Runar från Norge. Helgens täta matchande är något som Edvardsson anser ska passa Sävehofs trupp.
– Det påverkar såklart att spela såhär tätt, men det är bara roligt. Vi har en bred trupp och det är en stark sida hos oss i år.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..