Handboll, SHE, Sävehof - Kristianstad

VINST MOT KRISTIANSTAD

IK Sävehof tog sjätte raka segern i SHE-sammanhang när Kristianstad HK besegrades med 32–26.
– Jag får väl säga att jag är mest nöjd med två poäng, stundvis bra anfallsspel och att vi inte fick några skador, sammanfattade huvudtränare Rasmus Overby kvällen.

Precis som i förra omgången kom Sävehof ut med full fart där till exempel Jamina Roberts stod noterad för fyra gjorda mål på mindre än tio minuters spel. Vid den tidsmarkeringen hade hon också fått sällskap i målprotokollet av Mathilda Lundström och Laura Jensen, men även Kristianstad hittade rätt i offensiven vilket gjorde matchinledningen jämn.

Efter drygt en kvart började Sävehof rycka ifrån och som mest skiljde det fem bollar under matchens första halva. I paus var ställningen 18–14.

Inför den sjunde SHE-omgången var Kristianstad ligans bästa defensiva lag med i snitt endast 23,8 insläppta mål per match. I den 45:e spelminuten såg Ellie Åström Nilsson till att göra 24–18 och tog alltså Sävehof över den siffran. Även om differensen var tillbaka på fyra bollar när det återstod ungefär tio minuter, skulle segermarginalen ändå öka något igen och matchen slutade 32–26.
– Vår prestation var väldigt blandad i dag. Jag tycker att vi träffade rätt i anfallsspelet ibland och Kristianstad gjorde det svårt. De hade också ett bra anfallsspel i dag, så det är väl två försvar som inte är helt nöjda med vad som levererades i dag, sade Rasmus Overby.

Sävehofs huvudtränare menar ändå att laget presterade på ett sådant sätt att det var kontroll genom hela matchen.
– Även om vi bara ledde med fyra-fem bollar så kändes det som att vi hade kontroll, men vi stängde aldrig matchen helt. Exempelvis i början på andra halvlek gjorde de två mål på de tio-elva första minuterna. Då stod vi jättefint bakåt, Sofie (Börjesson) stod jättefint och det var jättekoncentrerat. Sedan gjorde vi några slarvmisstag istället för att stänga matchen.

På söndag tar laget emot europeiskt toppmotstånd när franska Metz kommer till Partille Arena för Champions League-spel. Dit riktas nu lagets fokus.
– På söndag är det en helt annan motståndare. Då möter vi ett världslag som spelar jämnt med Györ, så då är det helt andra förutsättningar och vi ska bemöta den matchen på ett helt annat sätt i hur vi agerar på spelets alla delar.

IK Sävehofs målskyttar: Laura Jensen 7, Jamina Roberts 5, Mathilda Lundström 5, Frida Rosell 4, Ida Sembe 2, Trine Mortensen 2, Thea Blomst 2, Tamara Haggerty 2, Nina Koppang 1, Ellie Åström Nilsson 1 och Linn Andersson 1.

Kristianstad HK:s målskyttar: Siw Aabech 7, Andreas Jacobsen 5, Sofie Delac 4, Jovana Bogojevic 3, Laura Eskebjerg Eggert 3, Tindra Sundin 2, Saga Johansson 1 och Mirja Lyngsö Jensen 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..