Vinst mot HK Aranäs i derbyt

Sävehof inleder matchen på bästa sätt mot Aranäs där man med ett starkt försvarsspel och ett bra anfallsspel tar ledningen med 5-2 efter sex spelade minuter. Sävehof har också med sig en elitseriedebutant som heter Johan Blickhammar som gör ett jättebra jobb i försvaret då han inte spelar något i anfallet. Aranäs tar timeout efter 15 minuter och Jerry Hallbäck är inte nöjd med resultatet 8-4. Sävehof har en man kort på sin vänsterkant i dagens match då Viktor Ottosson är borta och som ersättare har man Henrik Johansson som gör en stålande insats. Niclas Fingren får en utvisning samtidigt som Aranäs får en straff med sig som Tommy Atterhäll sätter säkert bakom Per Sandström. Sävehof får ytterligare en utvisning på sig och spelar nu 4 mot 6. Den första utvisningen slutar 1-0 till Aranäs och den andra utvisningen slutar också 1-0 till Aranäs. Sävehof ångar på framåt och när det återstår en minut av den första halvleken så har man en sex målsledning mot Aranäs. Och innan halvtid får Johan Blickhammar en utvisning och kommer börja den andra halvleken med en man mindre på planen. Siffrorna i den första halvleken skrivs till 15-10 och bäste målskytt är Johan Fagerlund med fem fullträffar och hos gästande HK Aranäs Tommy Atterhäll med tre mål.

 

Det är Aranäs som inleder den andra halvleken bäst med att göra två snabba mål, men hemmalaget är inte sena att svara och gör det med bestämdhet. En stekhet Johan Fagerlund gör sitt åttånde mål i matchen och Aranäs tvingas till en timeout när det har gått 41 minuter och ställningen är 22-14. Aranäs byter också målvakt och in kommer Marcus Holmén. Timeouten ger effekt för Aranäs som kommer något närmare Sävehof när det står 22-17 efter 46 minuter, och då får också Aranäs Pontus Mellegård en utvisning. Aranäs fortsätter att göra mål framåt och ser till att Sävehof inte får några avslut och då tar Magnus Johansson timeout. Utvisningen slutar 1-1. Aranäs har en duktig högernia Jonathan Wiklund som har kommit in i den andra halvleken och gjort fyra raka mål och Sävehof har problem med att få stopp på honom. Sebastian Karlsson kontrar in 27-20 och Aranäs tar timeout. Aranäs går ut på en punktmarkering på Niclas Fingren vilket inte stoppar Johan Fagerlund som gör 28-23 när det återstår två minuter av matchen. Siffrorna skrivs till 31-25 bäste spelare hos Sävehof blir 10-målsskytten Johan Fagerlund och hos gästande HK Aranäs blir det femmålsskytten Jonathan Wiklund.

 

IK Sävehof – HK Aranäs 31-25 (15-10)

Målskyttar:

 

IK Sävehof: Johan Fagerlund 10, Henrik Johansson 6, Atli Ingólfsson 4, Eric Forsell Schefvert 3, Sebastian Karlsson 3, Olle Forsell Schefvert 2, Viktor Rhodin 1, Victor Fridén 1, Niclas Fingren 1.

 

HK Aranäs: Carl Löfström 6, Jonathan Wiklund 5, Tommy Atterhäll 3, Christopher Hedberg 3, Philip Jonsson 2, Erik Göterling 2, Pontus Mellegård 2, Jesper Gustavsson 2.

 

Utvisningar: IKS 3×2 AHK 2×2

Domare: Johan Gomér/Martin Gomér

Publik: 670

Text: Erik Carlsson

Bild: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..