Handboll, Handbollsligan, Sävehof - GUIF

VINST MED NIO BOLLAR MOT GUIF

Det blev storseger när IK Sävehof var tillbaka för spel i Handbollsligan efter ett längre uppehåll. Eskilstuna GUIF stod för motståndet i matchen som slutade 25–16.
– Jag är väldigt nöjd med försvars- och målvaktsspelet som vi fick till i dag, sade assisterande tränare Linus Ekman efter segern.

23 dagar efter vinsten mot Lugi HF var det äntligen dags för IK Sävehof att ställa upp för match i Handbollsligan igen. Och en tidig tvåminutare till trots, var det Sävehof som inledde detta möte med Eskilstuna GUIF starkast. Det numerära underläget resulterade i noll insläppta och efter tio minuters spel visade jumbotronen att ställningen var 6–4 med fördel gulsvart.

Marginalen på just två bollar ner till gästerna hängde sedan kvar under en längre period. Två raka Henrik Tilsted-fullträffar ändrade dock på det när Sävehof gick från 9–7 till 11–7 på färre än 50 sekunder. Detta blev en nyckelsekvens i matchen och från det läget växte övertaget med ytterligare ett par mål när inget passerade målvakt Bertram Obling på över tio minuter. Även med två hemmaspelare färre på banan hanterade det gulsvarta försvaret situationen utmärkt och laget kunde gå till halvtidsvila i ledning med 14–8.
– Vi satte försvaret genom hela matchen. Hur vi skulle agera när vi var en man mindre, en man mer och när vi var lika många, konstaterade en nöjd Linus Ekman.

I inledningen på andra spelade Obling en ännu mer framträdande roll med flertalet fina parader. Vid halvlekens mitt hade dansken passerat 50 i räddningsprocent, vilket var en viktig anledning till att övertaget kunde bibehållas.
– Han släppte några i början, men det ska inte ta bort något från hans insats. Han hade 75 procent i den andra halvleken och gjorde det väldigt bra. Det är enkelt att spela försvar då också.

Ledning med tio bollar blev verklighet när Tilsted prickade in sitt sjätte för kvällen. Dessförinnan hade även Felix Möller tagit sig in i målprotokollet. Målet innebar att mittsexan för första gången i den unga karriären hittade nätet i Handbollsligan-sammanhang.

Slutligen skulle det skilja nio mål mellan lagen, med slutresultatet 25–16.
– Det var den bästa matchen för oss den här säsongen där det klaffar, även om det kanske inte var Guifs bästa för säsongen. Men om man ser till vad vi fick ut av matchen så är man nöjd med sexton insläppta, avslutade Ekman.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..