Handboll, SHE, Heid - Sävehof

VINST I SISTA OMGÅNGEN

Grundserien avslutades med att IK Sävehof besegrade BK Heid på bortaplan med siffrorna 28–17. Tidigt fick gulsvart kontroll på matchen och därefter behölls kommandot fram till den 60:e minuten.

Etta, tvåa eller trea? Frågan var vilken placering IK Sävehof skulle landa på när grundseriens sista omgång spelades på tisdagskvällen. BK Heid stod för motståndet och inom loppet av mindre än tio minuter var en gulsvart tremålsledning etablerad.
– Vi var väldigt fokuserade i början av matchen och stängde den under de första 25 minuterna, menade huvudtränare Rasmus Overby.

Målvaktsduon Wilma Kroon Andersson och Sofie Börjesson har genomgående stått för starka prestationer, inte minst den senaste tiden. Den här kvällen var det den förstnämnde som fick förtroendet mellan stolparna och förutom att sätta stopp för 63% av Heids skott mot mål i halvlek nummer ett, hann hon även servera sina lagkamrater med två målgivande framspelningar. Ingen annan spelare noterades för fler assist i den första halvleken.
– Vi stod väldigt bra bakåt och Wilma var väldigt bra, då blir det enklare att spela handboll.

I paus var ställningen 15–8 i Sävehofs favör. En del av spelet som fungerat väl under de inledande 30 minuterna var kontringsspelet och mer av den varan visades upp omgående när halvlek nummer två visslades igång. I tur och ordning ordnade Trine Mortensen, Thess Krönell och Mathilda Lundström mål den vägen, vilket fick Heid att begära timeout.

Sävehof tillät sedan inte att Heid skulle närma sig, utan i slutändan skiljde elva mål lagen åt. Matchen slutade 28–17.

Segern i kombination med resultaten i övriga matcher som spelades parallellt innebär att IK Sävehof slutar tvåa i grundserien. I kvartsfinalspelet står det nu klart att det blir derby mot Önnereds HK. Första matchen spelas redan på fredag med avkast klockan 18:00 i Partille Arena.
– Jag tycker det ska bli väldigt kul! Önnered är ett bra lag med duktiga spelare, vi har haft bra kontroll på dem under säsongen men nu är det slutspel.
– Det roliga börjar nu och då behöver man steppa upp, förkunnade Overby.

BK Heids målskyttar: Rebecka Karlsson 4, Linn Hansson 4, Elin Semmingsson 3, Julia Ehn 2, Julia Walstern 1, Ebba Lundstedt 1, Elin Norrlin 1 och Johanna Flygelholm 1.

IK Sävehofs målskyttar: Mathilda Lundström 6, Trine Mortensen 6, Laura Jensen 4, Jamina Roberts 4, Thess Krönell 2, Thea Blomst 2, Louise Rundcrantz 1, Nina Koppang 1, Nina Dano 1 och Ida Lagerbon 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..