Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN

VINST I SÄSONGENS FÖRSTA EUROPEAN LEAGUE-MATCH I PARTILLE ARENA

IK Sävehof följde upp förra veckans vinst i Spanien med ännu en vinst i European League-spelet. Denna gång var det Gorenje Velenje som besegrades med 36–34 på hemmaplan.

På tisdagen var det äntligen dags för European League-handboll i Partille Arena. Sävehof tog emot Gorenje Velenje och efter att båda lagen vunnit sina respektive premiärer under den föregående veckan handlade det således om en väldigt tidig gruppfinal.

Under den inledande tiominutersperioden befann sig Sävehof en eller ett par bollar före motståndarna, men därefter blev det ännu jämnare när Gorenje hittade fram till en kvittering och ställningen 6–6.

Resterande del av halvleken fortsatte på ett liknande sätt. Båda lagen fick känna på hur det var att befinna sig i ett knappt överläge och vid signalen för halva matchen spelad var det gulsvart övertag med 18–17.

Tre tidiga mål från först David Sandberg, sedan Sebastian Spante och till sist Gustaf Wedberg fick följden att det slovenska laget tryckte på den röda timeout-knappen redan i den tredje minuten av den andra halvleken.

Med fem återstående minuter var differensen dock nere på en boll igen. Då klev bland andra Oscar Sävinger fram stort och när Gustaf Wedberg prickade in 36–34 innebar det att slutresultatet var fastställt redan med ett par minuter kvar att spela. Sävehof följde därmed upp förra veckans seger mot Cuenca med ännu en tvåpoängare i European League-spelet.

Veckan fortsätter med ytterligare en hemmamatch när det har blivit dags för ett klassiskt möte mot Lugi HF. Avkast sker på söndag klockan 17:00 i Partille Arena.

IK Sävehofs målskyttar: Gustaf Wedberg 8, Sebastian Spante 6, Adam Blanche 5, Felix Möller 5, William Andersson Moberg 5, Emil Berlin 3, David Sandberg 2, Óli Mittún 1 och Marcus Lennernäs 1.

Gorenje Velenjes målskyttar: Peter Sisko 8, Enej Slatinek Jovicic 7,Urban Pipp 6, Tilen Sokolic 6, Branko Predovic 4, Ibrahim Haseljic 2 och Tarik Velic 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..