Vinst i omstarten

IK Sävehof öppnade träningsmatchandet genom att besegra HK Aranäs med 30-19 (16-11).

Mitt i semester- och sommarlovstider var det dags för IK Sävehofs herrar att dra igång säsongen ordentligt. En derbykamp mot HK Aranäs, nedflyttade till allsvenskan i fjol, stod på menyn i Sävehofhallen.

Sävehof är starkare än sina motståndare, som håller till en division under. Många spelare får chansen att visa upp sig, även fast vissa dock saknas, i en varm arena. Hemmalaget kämpar på bra och är vakna när omställningsmöjligheter ges. Efter 30 spelade minuter leder herrarna med fem bollar, 16-11.

– Jag tycker att vi springer på bra och kontrar starkt. Aranäs saknade några av sina bättre spelare, men de har flera unga som gör bra saker och vi fick jobba på, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

Sävehof fortsätter att kontrollera händelserna och drygar ut sin ledning. Kungsbacka-gänget gör vad de kan för att hänga med i målprotokollet, men är aldrig nära att kunna hota vårens SM-semifinalist från Partille. Slutresultatet skrivs till 30-19 i hemmafavör.

– Det kom mycket folk och tittade, vilket är kul, och det var nog en rolig match att se med en del nya ansikten. Men det är svårt att analysera en sån här förstamatch alltför mycket. Det gäller ju att komma in i det hela och hitta rätt både för spelare- och ledare.

Flera medlemmar i A-truppen, däribland fem representanter på U19-VM i Ungern och en småskadad Mattias Thynell, fanns inte med dagen till ära. En som gjorde debut var däremot RIK-förvärvet Oskar Ysander.

– Han gjorde en helt klart godkänd insats och fick spela i en annan position i dag mot vad han är van med sen tidigare, berättar tränaren.

Härnäst väntar ett nytt derby, mot just RIK, för herrarna samtidigt som försäsongsträningen rullar vidare.

– Det är långt kvar till serien börjar och det handlar mycket om fysiken och att försöka få in de nya i systemet. De äldre spelarna måste hitta sina nyare roller med. Sen är det förstås kul att möta RIK också, avslutar ”Bagarn”.

Träningsmatchen mot Redbergslid spelas på torsdag. Avkast sker klockan 17.00 i Sävehofhallen.

IK Sävehof – HK Aranäs 30-19 (16-11)

Målskyttar:
Sävehof: Victor Fridén 10, Michael Apelgren 4, Viktor Ottosson 3, Eric Forsell Schefvert 2, Olle Forsell Schefvert 2, Tobias Albrechtson 2, Oskar Ysander 2, Gabriel Gegerfelt 2, Daniel Wikensten 1, Linus Ekman 1, Markus Jakobsson 1.
Aranäs: Joseph Davis 6, Erik Göterling 3, Anton Hallbäck 3, Adam Bucht 3, Adam Machel 2, Victor Santos 1, Axel Frankfeldt 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..