Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Ricoh

VINST I MÅLRIKT DERBY

Sävehof besegrade RIK i en målrik tillställning som slutade 34-29.
– Vi står upp hela vägen, sade managern Anders Eliasson efter segern.
En vinst och en förlust var facit för Sävehofs herrar efter EM-uppehållet och på onsdagskvällen fanns därför chans att bygga upp en plusstatistik. Det var gott om folk som hade tagit sig till Partille Arena för att ta del av derbyt mot RIK, senast de två lagen möttes blev det seger för gulsvart och det var förhoppningen även den här gången.

Sävehof byggde tidigt upp en knapp men beständig ledning. Halvleken präglades av  ett högt tempo och Sävehof tryckte ofta igång spelet snabbt. Konsekvensen blev att publiken fick se mycket mål och lagen gick till halvtidsvilan med 18-16 på resultattavlan.

Andra halvlek tog vid där den första slutade. Viktor Ottosson inledde halvleken med ett konstmål och efter det kunde Sävehof utöka ledningen ytterligare. Den ledningen tappades sedan aldrig utan segersiffrorna skrevs till 34-29. Segern innebär att Sävehof har två vinster och en oavgjord i säsongens derbymatcher mot RIK.
– Det känns jättebra. Vi står upp hela vägen och jobbar i 60 minuter. Vi gör jobbet som man behöver göra för att vinna den här sortens matcher. Alla tror på det vi gör och det visar vi, sade Anders Eliasson efter slutsignalen.

Matchens bästa målskytt blev Sebastian Karlsson som gjorde sju mål i matchen.
– En bra match från vår sida. Det är mycket tempo, mycket fart och mycket spring idag, ett spel som passar mig bra, sade sjumålsskytten.

Nästa match för herrarna spelas redan på söndag (11:e februari), då kommer Helsingborg på besök i Partille Arena.

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..