Handboll, SHE, Heid - SŠvehof

VINST I MÅLRIKT DERBY

IK Sävehof besegrade BK Heid i onsdagskvällens derby med 36-25. Det var ingen bekväm resa från start till mål, men så fort laget kopplade greppet om matchen tappade de det aldrig.
– Väldigt skönt att vinna så komfortabelt, sade huvudtränare Rasmus Overby efter segern.

Hemmalaget Heid stod för en inspirerande inledning på matchen där laget ofta befann sig i ledning under den första kvarten. De klev tidigt upp till en 2-0-ledning, men Amelia Lundbäcks replik fram till 2-1 var bestämd och en föraning om vad som komma skulle. Starten var ett målkalas i högt tempo där det som åskådare gällde att hålla koll på spelet som böljade fram och tillbaka med snabba, och ofta välriktade, avslut.

Kontringar var ett effektivt vapen som Sävehof lyckades utnyttja för att på allvar ta tag i matchen. När Johanna Ahlm gjorde 10-9 vid markeringen för halva den första halvleken, var det första gången Sävehof var i ledning. Heids Kristina Zubonja kvitterade förvisso till 10-10 kort efter, men sedan var det Sävehof-ledning fram till minut 60. Vid halvtid var ställningen 18-14.
– Där visade vi att vi inte stressar upp oss, sade Rasmus Overby och syftade på inledningen där Heid hade ledningen. 

Mot slutet av den första halvleken fick Lisa Palmqvist ersätta Christina Elm i målet. SHE-debutanten gjorde det bra och avvärjde två av de tre första skotten hon fick emot sig.
– Det är häftigt att en 17-åring kan gå in på det sättet och visa att hon är en duktig målvakt, berömde Overby.
– Jag tycker också att Elm kom in och gjorde det bra när hon hoppade in igen i den andra halvleken, det är viktigt.
Två av de ordinarie målvakterna, Wilma Kroon Andersson och Isabella Mouratidou, var inte aktuella för spel på grund av hjärnskakningar. Även Elin Hallagård drabbades av en smäll mot huvudet i den senaste matchen, men hon var lyckligtvis tillbaka i spel redan mot Heid. Flera gånger om visade mittnian sina kvaliteter och mångsidighet när hon blandade helt friställande passningar med täckta skott i försvarsspelet och egna, otagbara avslut på motsatt ände av planen. 

Under den andra halvleken var det inte mycket som kunde störa Sävehofs resa mot två nya poäng. Heid hade förvisso en bra period kring halvlekens mitt där de krympte avståndet till tre måls marginal, men då växlade den gulsvarta maskinen upp igen. Slutligen blev det Sävehof-vinst med 36-25 och laget fick glädjas åt en derbyvinst.
– Heid är ett bra lag och det visade de även när de spelade jämnt mot Skuru. Jag är självklart nöjd med att vi vinner och att vi gör det på vår egen kvalitet.
– Vi hade bra tålamod anfallsmässigt och det gjorde så att vi kom till fina lägen. Kanske skulle vi ha stängt mer bakåt, 25 mål är lite för mycket i dag.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..