Vinst i genrepet

IK Sävehofs damer avslutade försäsongsmatchandet genom att besegra Önnereds HK. Nykomlingen slogs tillbaka med 27-21 (12-12).

Tävlingssäsongen lurar hörnet för IK Sävehof. Damerna, med fem SM-guld på raken i ryggen, förbereder sig som bäst för det som komma skall i höst. I dag var det dags att spela den sista träningsmatchen innan allvaret tar vid. Lokalkonkurrenten Önnered, nyuppflyttade i högstadivisionen, stod för motståndet i Partille.

Sävehof inleder avvaktande medan gästerna bjuder upp till en ordentlig kamp. Önnered gör det förtjänstfullt och frustrerar mästarinnorna. När 30 minuter spelats är ställningen lika, 12-12.

– Vi missar mycket och är inte där mentalt, säger Henrik Signell.

I den andra hälften lyfter sig hemmalaget dock och kommer upp bra i defensiven. Sävehof visar upp inte hela sitt register, men vinner ändå med sex bollar, 27-21.

– Det var ingen jättematch från vår sida. Vi är starka i 3-2-1-försvaret under andra och det är något som vi har utvecklat. Jag vill inte ta något från Önnered, de kämpar på och är tuffa.

Damerna var, för ett par veckor sedan, på träningsläger i Kroatien och svetsade samman gruppen.

– Den resan är vi väldigt nöjda med. Det är viktigt att få möta internationellt motstånd för oss som spelar annorlunda gentemot lagen i elitserien. Det är skönt att få jobba med kontinuitet och så gott som hela truppen är kvar. Vi vann tre av matcherna i Kroatien och spelade jämt med Krim. De ska vi ju möta i Champions League sen.

Men innan europaspelet kommer på tal ska den inhemska ligan kastas igång. H65 Höör, stor överraskning i fjol, gästar Partillebohallen på söndag.

– Försäsongen har varit bra och alla är hela och friska. Många lags stommar är intakta sedan tidigare och har förstärkts. Vi måste vara redo från början och har full respekt för Höör. Vi ska fortsätta att jobba med kollektivet. Det gäller att hitta timingen- och matchtempot, avslutar Sävehof-tränaren.

IK Sävehof – Önnereds HK 27-21 (12-12)

Målskyttar:
Sävehof: Jenny Alm 7, Louise Sand 5, Hanna Fogelström 3, Ida Odén 3, Frida Tegstedt 3, Edijana Dafé 2, Birna Berg 2, Linn Blohm 1, Jenny Wikensten 1, Jamina Roberts 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..