VINST I FÖRSTA TRÄNINGSMATCHEN

På fredagskvällen kastade IK Sävehofs damlag igång träningsmatchandet inför säsongen 2020–21. Kungälvs HK stod för motståndet inför tomma läktare i Partille Arena och slutresultatet skrevs till 33–22.

Det syntes att det var spelsugna spelare ute på planen. Inledningsvis var det högt tempo med tre mål på matchens inledande 90 sekunder. De första tio minuterna var jämna med ställningen 5–5 vid den tidsmarkeringen. Exempelvis fick Sävehof-debuterande Mathilda Lundström sätta dit bollen med ett säkert avslut från högerkanten. Matchen delades upp i tre perioder med 20 minuter var och det var gulsvart ledning med 11–9 efter den första tredjedelen.

Ett annat nyförvärv presenterade sig med den andra periodens första mål, nämligen Laura Jensen. Hennes snabba fötter fick vi se redan i första, men här gav det även direkt målmässig utdelning.
– Det var väldigt gott att komma igång. Jag har inte spelat match på fem månader så jag är nöjd med dagens match, sade danskan.

Sofie Börjesson spikade igen sin målbur och släppte inget förbi sig under den andra periodens första nio minuter, vilket gav fina möjligheter för Sävehof att utöka försprånget. Så blev det också. Efter ytterligare tjugo minuters spel visade Partille Arenas jumbotron 21–14. Ida Lagerbon avslutade målskyttet efter att läckert ha snurrat sig loss från sin bevakning och sköt in bollen i nät.

Tidigt i tredje tvingades Trine Mortensen olyckligtvis kliva av banan på grund av skada. Dittills var hon matchens bästa målskytt med fem fullträffar och hon var framförallt pigg i kontringsfasen. Kollegan till höger, Lundström, hittade även hon mer och mer rätt i omställningarna och landade till slut på fyra gjorda mål.

Distansen ner till Kungälv fortsatte att öka en aning och slutresultatet skrevs till 33–22. Jensen skickade in matchens sista mål med ett lågt och välplacerat avslut i målvaktens vänstra hörn.
– Både spel och resultat är viktigt att det sitter. Det är väldigt härligt med vinst för laget men jag skulle säga att det är lika viktigt att vi spelar oss samman som ett lag, konstaterade nyförvärvet.
– Vi ska göra allt för att vinna alla matcher i SHE, så jag tycker att det är bra att vi vinner och spelar okej i dag.

Ny match väntar redan på lördagen när Skövde HF kommer till Partille.
– Nu kan matcherna bara komma, vi är redo för Skövde imorgon och strävar efter att vinna igen!

MÅLSKYTTAR
Sävehof
Trine Mortensen 5
Ida Lagerbon 5
Laura Jensen 5
Mathilda Lundström 4
Louise Rundcrantz 3
Lina Cardell 3
Ellie Nilsson Åström 3
Nina Dano 2
Thea Blomst 1
Linnea Pettersson 1
Nina Koppang 1

Kungälv
Linnea Rundberg 5
Maja Fredén 4
Madeleine Lindgren 3
Amanda Borgström 2
Mia Lagumdzija 2
Wilma Pettersson 2
Line Stenberg 2
Charité Mumbongo 1
Alma Jöhnsson 1