Handboll, SHE, Final 2 , Sävehof - H65 Höör

VINST I FINAL 2

På tisdagskvällen utjämnade IK Sävehof SM-finalserien mot H65 Höör. Efter förlust på bortaplan blev det seger med 34–30 hemma i Partille Arena.
– Jämfört med första matchen var vi lite bättre på alla plan i dag, ansåg huvudtränare Jesper Östlund.

Från start var det fullt ös framåt i den andra finalmatchen när lagen i princip snittade varsitt mål i minuten under de inledande fem minuterna. Efter ungefär en kvart började Sävehof så smått att koppla ett grepp om matchen och i den tjugonde spelminuten var ledningen uppe i tre efter att Johanna Bundsen prickat in 14–11.

Lagom till signalen för 30 spelade minuter visade jumbotronen i Partille Arena att ställningen var 20–14 till Sävehof.
– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, under framförallt slutkvarten var vi riktigt hungriga, på i varenda situation och hjälpte varandra, sade Jesper Östlund.

Gästerna gjorde de två första målen efter halvtidsvilan. Det gulsvarta målskyttet skulle dock komma igång igen och direkt efter att Ida Sembe gjort 27–18 lade Ola Månsson fram timeout-kortet för Höörs del.

Drygt halva den andra halvleken återstod då och även om H65 närmade sig en aning, var det inget darr på ribban denna kväll. Sävehof vann matchen med 34–30.

På ett individuellt plan var Laura Jensen främsta målskytt i den första halvleken. Då hade hon stått för en fjärdedel av lagets fullträffar. Sett över hela matchen var det dock vår nummer nio, Nina Koppang, som tog allra mest plats i målprotokollet med sammanlagt nio bollar i nät
– Jag tycker att Laura var bra i dag. Det känns som att det var hon och Koppang som gjorde det bäst på nio meter för oss i den här matchen. Samtidigt var det ingen som föll ur ramen, utan alla bidrog på olika sätt, resonerade Östlund.

Resultatet innebär att Sävehof har kvitterat SM-finalserien till 1–1 i matcher. På fredag är det dags för nästa duell mellan lagen och återigen spelas matchen i Partille Arena. Klockan 19:10 är det avkast.

IK Sävehofs målskyttar: Nina Koppang 9, Johanna Forsberg 5, Laura Jensen 5, Frida Rosell 5, Ida Sembe 3, Carmen Martín 3, Johanna Bundsen 1, Mai Kragballe 1, Olivia Mellegård 1 och Thea Blomst 1.

H65 Höörs målskyttar: Isabelle Andersson 6, Alma Skretting 5, Emma Nuhanovic 5, Cassandra Tollbring 5, Emma Jönsson 3, Tilda Winberg 2, Johanna Östblom 1, Victoria Larsson 1, Elsa Åsberg 1 och Filippa Nyman 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..