Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - SŠvehof

VINST I DRAMATISK MATCH MOT YSTAD

Sävehofs herrar tog tredje raka segern när Ystad besegrades på bortaplan med 30-29 i en högdramatisk fredagsmatch.
– Vi för hela matchen och håller oss till vårt koncept, sade Anders Eliasson efter matchen.
Redan i matchens första anfall visade Sävehof att de var på tårna, då Oskar Sunnefeldt fortsatt visade en fin trend när han stänkte in matchens första mål. Det snabba omställningsspelet som blivit signifikativt för laget sedan EM-uppehållet kom igång efterhand och Sävehof kunde då dra ifrån motståndarna. I halvtid ledde Partille-laget med 15-12.

Det blev lite grinigare i början av den andra halvleken, Ystad tog över kommandot en aning och publiken i Ystad Arena började pusha sitt hemmalag framåt. En Sävehof-timeout fick laget att tända till igen och det snabba anfallsspelet fortsatte sedan att resultera framåt. Dramatiskt skulle det dock bli och segermarginalen blev slutligen inte större än ett mål. Segersiffrorna blev 30-29 och laget hamnade inte i underläge någon gång under matchen. Bästa målskytt den här kvällen var William Bogojevic med sina nio fullträffar.
– Väldigt skönt med segern idag, jag tycker att vi för hela matchen och springer mycket. Vi står upp och är kyliga mot slutet när det hettar till, sade Sävehofs manager Anders Eliasson om segern.

Sävehof har nu tre raka vinster och fyra vinster av fem möjliga sedan EM-uppehållet. Den positiva formen gör att laget börjar närma sig lagen ovanför i tabellen, där kvällens motståndare, Ystad, nu endast är två poäng före. Nästa match för Sävehofs herrar spelas på fredag (23:e februari) då Skövde kommer till Partille Arena.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..