Handboll, SHE, Sävehof - Önnered

VINST I DERBYT MOT ÖHK

Inför välfyllda läktare såg IK Sävehof till att återta förstaplatsen i SHE-tabellen när Önnereds HK besegrades med 35–18.
– Vi gjorde kanske en av säsongens bästa prestationer i dag, menade huvudtränare Rasmus Overby.

Med fri entré och dubbla matcher denna torsdag var det upplagt för en riktig handbollsfest i Partille Arena. Först ut var damernas derbymatch mot Önnereds HK och omgående tog Sävehof kommandot när inget passerade Sofie Börjesson under de inledande sex minuterna. Det gulsvarta övertaget tog sin början när Trine Mortensen gjorde 1–0 och 3–0, med en boll i nät från Laura Jensen däremellan.

När Frida Rosell efter drygt tjugo minuters spel ökade avståndet till fem bollar för första gången i matchen valde gästerna att begära timeout.

I måndags fick vi för första gången se Irma Wester Kocanovic på en SHE-plan. Redan då blev 19-åringen målskytt och den här gången var det hon som satte dit lagets sista mål i den första halvleken när hon gjorde Sävehofs femtonde för kvällen. Vid samma tidpunkt hade Önnered mäktat med elva.
– Även om vi inte ledde med så mycket i den första halvleken så tycker jag att målen de gjorde var sådana vi kan leva med och jag tycker att vi fick dem dit vi ville, sade Rasmus Overby.

Ett rejält ryck ägde rum i inledningen på den andra halvleken och det dröjde inte lång tid mellan gångerna då bollen passerade mållinjen. Sex av de sju första målen efter paus var gulsvarta och avståndet skulle fortsätta öka.

Med fem minuter kvar av matchen fick ännu en spelare från akademin debutera. Den här gången var det Tindra Carlsson som fick chansen när hon tog plats på högerkanten.
– Det är alltid lika kul att släppa fram nya talanger. Det här var tionde gången en akademispelare debuterade i SHE för oss den här säsongen och när Tindra kom in på planen gjorde hon det jättebra.

Siffrorna 35–18 lystes upp på jumbotronen i samband med slutsignalen och Sävehof befinner sig därmed högst upp i tabellen när samtliga lag nu har spelat 19 omgångar. Redan i helgen spelas nästa runda när bortamatch mot Höör väntar på söndag.
– Vi presterade bra i dag, men Önnered var också lite bleka. Jag vet inte varför alla inte spelade för dem i dag, som Lovisa Ekberg och Tilda Matthijs, så de hade inte så mycket resurser att gå runt på.
– Men det var självklart en bra prestation och det ger mer till på söndag, men då är det en helt ny match med helt nya möjligheter. Vi är nöjda i dag men kämpar vidare i morgon, summerade Overby.

IK Sävehofs målskyttar: Trine Mortensen 7, Anne Tolstrup 5, Laura Jensen 4, Frida Rosell 4, Tamara Haggerty 4, Jamina Roberts 3, Irma Wester Kocanovic 3, Ellie Åström Nilsson 2, Stella Huselius 1, Thea Blomst 1 och Linn Andersson 1.

Önnereds HK:s målskyttar: Mette Bejder 5, Linnea Säreborn 3, Moa Boqvist 3, Hanna Örtorp 2, Nora Lundell 2, Fanny Elovson 2 och Line Homdrom Rusten 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..