Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Lugi

VINST HEMMA MOT LUGI

Ett ryck i början på halvlek nummer två lade grunden till IK Sävehofs två poäng hemma mot Lugi HF. William Bogojevic stod för en stark prestation när han skickade in tio bollar i nätet.

Det var ett intressant möte med Lugi HF som spelades på torsdagskvällen. Två klassiska lag skulle göra upp om vinsten och inför matchen stod lagen på lika många poäng i tabellen, även om Sävehof hade en match mindre spelad. Dessutom var försvarsgeneralen Vetle Eck Aga tillbaka på planen och sportchefen Emil Berggren var uttagen i matchtruppen.

Matchens första anfall avslutades med ett Lugi-mål innan Sävehof kunde få ett grepp om matchen. Pouya Norouzi har sannerligen fått igång spelet den senaste tiden och det var iraniern som gjorde både 2–1 och 3–1 för att skapa lite distans.

Något större ryck kom dock inte i det skedet utan avståndet låg kring en-två bollars marginal innan gästerna jobbade sig ikapp och tillfälligt förbi när det återstod två minuter av halvleken. Sävehof ordnade dock ett lika-läge inför halvlek nummer två med ställningen 12–12 på jumbotronen.

I början på andra började Sävehof återigen bygga upp en ledning och den här gången växte den sig både större och stabilare än vad som tidigare varit fallet. När det kom till själva avsluten spelade William Bogojevic en stor roll. Vänsternian gjorde fem mål i första och behövde inte ens tio minuter av andra för att pricka in ytterligare tre bollar.

Som mest var Sävehof sex bollar upp, men handbollsmatcher har en tendens att bli dramatiska och så även denna gång. Med två minuter kvar att spela skiljde det endast ett mål. Spelaren som definitivt avgjorde var Gustaf Wedberg från sju meter sedan Jonathan Edvardsson ordnat ett straffkast. Jumbotronen i Partille Arena visade 27–25 och laget tog två poäng för andra matchen i följd.

Därmed lämnade Sävehof ifrån sig åttondeplatsen i Handbollsligan och klättrade upp på plats sex, före både Lugi och IFK Ystad. Nästa vecka spelas dubbla matcher mot just IFK Ystad och det blir naturligtvis två möten av stor vikt med tanke på tabelläget.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..