Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN

VINST HEMMA MOT GUIF

Mycket tack vare en stark start på matchen mot Eskilstuna GUIF kunde IK Sävehof kontrollera tillställningen från första till sista signal. Resultatet skrevs slutligen till 35–27.
– Vi fick en ganska enkel resa till slut. Skönt att få en sådan här match nu när det är mycket matcher, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren när de två poängen i Handbollsligan var säkrade.

Redan i matchupptakten kopplade Sävehof ett grepp om lördagens möte med GUIF. Laget höll till en början jämna steg med matchklockan och gjorde i princip tio mål på de tio första minuterna.
– Vi fick med kontringsspelet på ett bra sätt. Vi satsade lite på att inte ha så många anfall-försvar-byten och det tycker jag gav fint resultat, sade Michael Apelgren om inledningen.

I den första halvleken tog sammanlagt elva Sävehof-spelare plats i målprotokollet där inte minst Tobias Johanssons namn noterades. För den prestation som “Rumän” stod för i sin återkomst fick han positiva ord av Apelgren:
– Jag tycker att “Rumän” har kommit in i spelet jättesnabbt här på bara två dagar. Det var jättepositivt att se!

I paus var ställningen 20–15 och efter 60 minuters spel konstaterades att Sävehof vann matchen med 35–27.
– Man kände ganska tidigt att det här nog var en match vi skulle ta. Jobbet ska ändå göras och det var skönt att vi gjorde det. Mitt i det matchschema som vi är så kan det bli oskarpt i perioder och sedan kan det också bli som det blir när man har stora siffror upp. Det gäller för dem som kommer in efter det som var förstauppställningen i dag att de kanske kan prestera ännu lite bättre, men vi har som sagt så pass många matcher och då kan det se ut lite såhär.

Bland höjdpunkterna i den andra halvleken fanns Sebastian Durlanus allra första mål i Handbollsligan-sammanhang.
– Man ser att det är viktigt för honom att få stå i det. Han har otroliga färdigheter och är väldigt spännande, så det är kul att han får göra sitt första mål här i kväll, berömde Apelgren innan han fortsatte sitt resonemang:
– Vi har öppnat upp en plats för honom nu när vi har lånat ut Olle Ek. Sävehof handlar om att lyfta fram sina egna och Sebastian gör jättefina saker i S-hof och vi tror verkligen på honom. Man märker att det kan vara lite nytt och otryggt att spela i den här serien, men det kommer han att klara av. Han ska bara bli trygg och komma in i det.

Sävehof laddar nu om för ny match på tisdag. Då kommer schweiziska Pfadi Winterthur till Partille Arena för spel i EHF European League. Avkast sker klockan 20:45.

IK Sävehofs målskyttar: Óli Mittún 9, Pontus Brolin 5, Felix Möller 4, Emil Berlin 3, Gustaf Wedberg 3, Adam Blanche 2, Sebastian Spante 2, Malte Celander 2, Kelvin Roberts 1, Tobias Johansson 1, Sebastian Durlanu 1, David Sandberg 1 och William Andersson Moberg 1.

Eskilstuna GUIF:s målskyttar: Melker Norrman 6, Pontus Wangenborn 4, Olle Österhall 4, Marko Roganovic 3, Marcus Ekman 2, Nikola Roganovic 2, Richard Hanisch 2, Mortimer Lundh 1, Kasper Larsson 1, Robin Granlund 1 och Max Ståhlberg 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..