Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

VINST HEMMA MOT AMO

IK Sävehof fick en jobbig start i torsdagens match mot Amo HK. Underläge med 6–11 utvecklades ändå till sist till en stabil seger med 35–29 och en belåtenhet hos lagets huvudtränare.
– Väldigt skönt att få en lugn seger till slut, sammanfattade Michael Apelgren.

Tempot i torsdagens toppmatch i Handbollsligan var till en början uppskruvat. Mål gjordes åt båda håll och redan efter fyra minuters spel visade jumbotronen i Partille Arena att ställningen var 3–3. Den initiala fördelen gick sedan till Amo som ryckte ifrån till 11–6 när knappa kvarten var spelad. Svaret från Michael Apelgren blev att lägga fram timeout-kortet.
– Vi hamnade i ett väldigt jobbigt läge där. Amo gjorde det bra och ställde till det för oss när de var väldigt cyniska. Vi var alldeles för dåliga i början och fick en del emot oss, men bra lag ska kunna vända på det även när det går emot, sade Sävehofs huvudtränare.

Därefter började marschen mot två poäng på allvar. Pontus Brolin stegade bestämt fram i mitten och vräkte in den första reduceringen. Från vänster följde Sebastian Spante sedan upp med 8–11 och kontakten var återetablerad. På motsatt kant tog Malte Celander gott om initiativ och fastställde halvtidsresultatet till 17–18 med ordentlig fart i avslutet.

Efter pausen kvitterade Felix Möller efter att han på ett finurligt sätt blivit serverad av William Andersson Moberg. När nästa mål gjordes av David Sandberg betydde det att Sävehof var uppe i ledning för första gången sedan matchminut fyra.
– Jag är väldigt stolt över att vi höll de saker som vi till slut blev eniga om och från läget där det stod 6–11 gjorde vi det riktigt bra.

Laget hade kontroll på den andra halvleken och säkrade de två poängen med siffrorna 35–29. Apelgren var inte minst nöjd med hur hans spelare presterade när det anfallande laget tog ut sin målvakt.
– Jag är väldigt, väldigt nöjd med sex-mot-sju-försvaret och jag är även väldigt nöjd över att Simon Möller återigen stod fram som en kapten. Vi behöver att våra bästa spelare presterar på en bra nivå. Sedan hade vi också ett fint tålamod på nio meter och så gjorde vi det bra i sju-mot-sex-spelet, sammanfattade han.

IK Sävehofs målskyttar: Gustaf Wedberg 7, Felix Möller 5, Sebastian Spante 5, David Sandberg 4, Malte Celander 4, William Andersson Moberg 4, Emil Berlin 2, Kelvin Roberts 1, Simon Möller 1, Pontus Brolin 1 och Óli Mittún 1.

Amo HK:s målskyttar: Erik Östling 6, Samuel Lindberg 5, Anders Christiansen 4, Arnar Birkir Halfdansson 4, Jonas Jensen 3, Minik Dahl Hoegh 3, Anders Forsell Schefvert 3 och Felix Tyberg 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..