MatchrapportSemi3DamHemsida_nyhet-Återställd-Återställd

VINST FÖR SÄVEHOF I SEMIFINAL TRE

Med stora siffror vann IK Sävehof mot Skara HF i den tredje SM-semifinalen. Slutresultatet skrevs till 41–24 och därmed är det gulsvart fördel inför fortsättningen av matchserien.
– Både på lag- och individnivå fick vi till en fullträff i dag, sade huvudtränare Jesper Östlund efter segern.

Lördagens möte med Skara kan ha potential att bli en nyckelmatch. Vinnaren skulle stå som segrare i den tredje semifinalen mellan lagen och på så sätt ha lyckats spela till sig matchboll inför semifinal fyra som spelas på tisdag. De två tidigare matcherna har varit jämna där det i slutändan enbart varit en respektive två mål som skiljt lagen åt.

Redan under den inledande tiominutersperioden i semifinal tre vägde det över till Sävehofs fördel. Laget hade då ordnat en lucka på ett par mål – en lucka som senare skulle växa sig klart större. I den tjugonde spelminuten var det sex måls differens efter att Ida Sembe kontrat in 12–6 kort efter att Johanna Bundsen styrt undan ett kantläge för Skara.

I båda de två tidigare semifinalerna har Sävehof haft ledningen med två måls marginal efter 30 minuters spel. Den här gången visade jumbotronen i Partille Arena istället 17–11 i gulsvart favör.
– Med ett sådant resultat vet man att vi har väldigt mycket större marginaler att spela på i den andra halvleken jämfört med dem. Någonstans räcker det kanske med en riktigt bra period till från oss för att matchen ska vara över, omvänt gäller för dem där en riktigt dålig period kan göra att matchen är över, menade Jesper Östlund.

Sävehof behöll greppet om taktpinnen även efter halvtidsvilan. De slutgiltiga siffrorna skulle bli ordentligt stora när det blev seger med hela 41–24.
– Många av våra spelare var åtminstone nära sin högsta nivå i dag och vi lyckades få till försvar, målvakt, anfall och kontring. Alla de bitarna var bra. När vi träffar rätt så är vi väldigt bra, men sedan gör man inte det varje gång, så vi är väldigt ödmjuka inför nästa match och vet vad som väntar då.

Extra jubel blev det för Johanna Forsberg som äntrade planen med ungefär tio återstående minuter att spela. Inhoppet markerade hennes comeback efter att inte ha spelat tidigare den här säsongen.
– Det var väldigt kul att se henne i spel igen. Hon har tränat med oss en dryg månad och går fullt på träningarna. Förhoppningen är att hon bara ska bli bättre och bättre här under den sista delen av säsongen.

Precis som de flesta av sina lagkamrater hann även “Foppa” med att bli målskytt. Enda utespelaren som inte nätade denna eftermiddag var Felicia Granat. I vanlig ordning var vår nummer 55 istället general i försvaret där hon styrde och ställde.
– Hon är bäst i varje match och gjorde det fantastiskt. Det är inte bara målskyttet som räknas, påpekade Sävehofs huvudtränare.

Segern betyder att Sävehof har matchboll i semifinalserien. Den fjärde och potentiellt avgörande matchen spelas i Skara på tisdag.
– Innan dess ska vi göra en analys av den här matchen. Det är alltid små förändringar som man gör, men sedan vore det såklart kul om vi får en sådan här fullträff igen. Vi kommer se över vad vi kan göra annorlunda, för det här var ändå ingen fläckfri insats, sade Östlund med blicken framåt mot semifinal fyra.

IK Sävehofs målskyttar: Laura Jensen 7, Ida Sembe 6, Carmen Martín 5, Emma Mihailovic 5, Thea Stankiewicz 3, Thea Blomst 3, Nina Koppang 2, Elin Ernelind 2, Elin Karlsson 2, Thea Kylberg 2, Amanda Källström 2, Johanna Forsberg 1 och Stina Wiksfors 1.

Skara HF:s målskyttar: Aldis Asta Heimisdottir 7, Sara Johansson 5, Ida Berlin 4, Carolina Grindbacka 2, Sofia Berndtsson 2, Ewelina Ström 1, Bleona Nuredini 1, Ellen Aronsson 1 och Melanie Felber 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..