Vinst för damerna mot VästeråsIrsta

Det är gästerna som inleder matchen bäst dom första minuterna , men Sävehof är inte sena att komma igen och förbi i målprotokollet när man efter 13 minuter leder med 6-3.

VästeråsIrsta får Ellenor Åström utvisad och spelar med västspelare. Utvisningen vinner Sävehof med 2-0. VästeråsIrsta kämpar sig tillbaka in i matchen och man har en tid varit i ett fem målsunderläge men jobbar sig starkt tillbaka när man efter 20 minuter bara har två mål upp till ett lika resultat med Sävehof. VästeråsIrsta får ytterligare en spelare utvisad samtidigt som Sävehof får en straff och Stine Lund Andreassen sätter dit 11-8 bakom Julia Sand och ställning är 11-8. Utvisningen slutar 3-1 till Sävehof och samtidigt får gästerna ytterligare en utvisning och Sävehof väljer då att ta timeout.

Den första halvleken skrivs till siffrorna 13-11 och bästa målskytt hos Sävehof är Stine Lund Andreassen med fyra mål och hos gästande VästeråsIrsta Elin Lindén med tre mål.

I den andra halvleken drar VästeråsIrsta på sig två utvisningar som Sävehof vinner med 2-0 båda två. VästeråsIrsta spelar försvarsspel med en spets för att störa Sävehofs anfallsspel. I målet står Julia Sand för några bra räddningar i matchen. Sävehofs Louise Sand blir utvisad och utvisningen slutar 0-2. I Sävehofs mål har man bytt målvakt och Isabella Mouratidou kommer in. Gästerna kliver upp lite i banan med sitt försvarsspel för att få mer stopp på Sävehof och man lyckas till viss del och när hemmalaget tar timeout när man spelat 47 minuter och ställningen är 20-18. Alexandra Bjärrenholt får gå och sätta sig i två minuter och VästeråsIrsta spelar nu 5-6 i två minuter när det står 22-20. Utvisningen slutar 1-0.

Men det är Sävehof som går segrande ur den här matchen där siffrorna skrivs till 26-20.

Bästa spelare i Sävehof blir Isabella Mouratidou och hos gästande VästeråsIrsta Elin Lindén.

IK Sävehof – VästeråsIrsta HF 26-20 (13-11)

Målskyttar:

IK Sävehof: Joanna Lindvall Haggren 5, Stine Lund Andreassen 5,  Julia Eriksson 4, Emma Fernis 3, Olivia Mellegård 3, Elin Enhörning 2, Tilda Olsson 2, Thess Krönell 1, Louise Sand 1.

VästeråsIrsta HF: Alexandra Bjärrenholt 5, Elin Lindén 4, Ellenor Åström 3, Miriam Sandberg Salach 2, Viktoria Högström Unell 2, Sofia Olofsson 2, Hanna Grytegård 1.

Utvisningar: IKS 1×2 VHF 8×2

Domare: Natalie Lundgren/Madelene Nyberg