Handboll, SHE, Semifinal 1, Sävehof - Skuru

VINST EFTER VÄNDNING

I den första semifinalen tog sig IK Sävehof tillbaka från ett halvtidsunderläge med 12–14. Effekten blev att laget rivstartade den andra halvleken och slutligen vann med uddamålet mot Skuru IK.
– En superrolig match. Det är det här vi har väntat på hela säsongen, sade huvudtränare Jesper Östlund efter slutsignalen.

Vårens semifinalspel bjuder på en repris från fjolårets SM-finalduell när det är Skuru som står för motståndet. Lördagens första match mellan lagen blev en tät historia där det stod 6–6 på jumbotronen efter 15 minuters spel. Bägge lagen visade upp truppbredd där det fram till dess var tolv olika målskyttar. För Sävehofs del var det Nina Koppang som var först ut med att hitta nätet innan hon fick sällskap av lagkamraterna i målprotokollet. Under matchinledningen lutade det något mer åt gästerna och Jesper Östlund valde att ta timeout i underläge 7–10.
– Det var små detaljer som gjorde att de till exempel fick ett bra kantläge i slutet av ett anfall istället för att göra ett tekniskt fel. Där har vi oss själva att skylla, då vi inte riktigt gjorde det vi kommit överens om i vissa delar i försvaret, menade Sävehofs huvudtränare.

Efter en längre tids skadefrånvaro var Laura Jensen tillbaka i spel denna eftermiddag. Två raka mål från den comebackande niometersspelaren betydde att Gulsvart var tillbaka på lika-läge med fem minuter kvar av halvleken. Den dubbeln fick bortalaget att lägga fram det gröna kortet för att på så vis åstadkomma ett kort avbrott i spelet.
– Jättekul att Laura var tillbaka! Hon gjorde en bra första halvlek och förtjänade kanske några minuter även i andra. Samtidigt var det hennes första match tillbaka och förhoppningsvis kommer det mer framöver.

I paus var det ändå försprång för Skuru med ett par bollar, men två mål från Koppang och räddning från Johanna Bundsen däremellan betydde att det på nytt var utjämnat några få minuter in i halvlek två. Ett lågt och lurigt avslut från Mai Kragballe tog sedan Sävehof upp i ledning, därefter kunde övertaget etableras.
– Det var någonstans det vi hade pratat om i halvtid, att vi skulle släppa ner axlarna lite och bara gå ut och köra. Vi pratade också om en massa taktiska detaljer som vi sedan gjorde bättre i andra. Att vi lyckades göra 6–1 på dem i början och ta tillbaka kommandot i matchen var jätteviktigt.

Till slut skulle det ändå bli jämnt in på slutvisslan. Med 28–27 som slutresultat skiljde blott en boll lagen åt efter 60 minuters spel.
– Att få komma in här i första semifinalen och att det blev en så pass tajt tillställning som vi vinner i de sista sekunderna är helt fantastiskt. Jag är superglad och lite lättad. Jag känner att jag vill kolla på matchen igen så snabbt som möjligt för att analysera inför tisdag. Att det skulle behöva bli så tajt i slutet stör jag mig lite på just nu och jag ska titta på vad vi gjorde när vi tappade femmålsledningen vi hade med tio minuter kvar.
– Vi gjorde ingen perfekt match. Vi kan bättre än vad vi gjorde i dag, samtidigt som jag tycker att Skuru gjorde det bra på många plan också.

Rond två mellan lagen spelas i Stockholm på tisdag.
– Vi har saker att förbättra, precis som Skuru säkert har, och det är några situationer jag inte tycker att vi riktigt löser i den här matchen. Det behöver vi göra bättre på tisdag.

IK Sävehofs målskyttar: Mai Kragballe 6, Frida Rosell 5, Nina Koppang 4, Olivia Mellegård 4, Johanna Forsberg 3, Ida Sembe 2, Laura Jensen 2, Johanna Bundsen 1 och Elin Ernelind 1.

Skuru IK:s målskyttar: Amelia Lundbäck 7, Clara Bergsten 7, Jennifer Johansson 5, Ellen Voutilainen 2, Isabel van Kerkvoorde 2, Elizabeth Collado 2, Alexandra Bjärrenholt 1 och Rikke Nielsen 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..