VIKTOR OTTOSSON PROFIL

Sävehof vs Kristianstad
Onsdag 22 feb 19:00 i Partille Arena

Biljetter >>>

Namn: Viktor Ottosson
Ålder: 26 år
Roll i Sävehof: Vänstersexa i A-laget.

 

Vi tittade i statistiken från Handbollsligan och hajade till över en del saker när det gäller Viktor Ottosson, så första frågan till matchens profil var given: Kollar du in statistiken?
– Nja, efter vissa matcher kan det hända att jag tittar på den. Annars blir det bara någon gång när jag råkar bläddra förbi, svarar han.

Siffrorna som fick oss att reagera var 1 för passmiss och 2 för tappad boll. Anmärkningsvärda siffror för att ha spelat 21 matcher.
– Det visar väl att det är bra att passa bollen till mig? Jag varken tappar den eller passar fel, säger Viktor och skrattar.

Antalet assist var inte lika imponerande (5). Däremot finns det väl ingen anledning att kritisera 69 mål på 99 skottförsök.
– Sjuttio procent i effektivitet är väl godkänt, men siffrorna säger inte allt. Ibland är man tvungen att ta lägen för att situationen kräver det. Och assist… jag spelar väl inte i den positionen att är den som gör ett inspel till linjen. Det blir mer niometersspelarnas sak. Mina assist kan väl vara en passning i kontring kanske, säger han.

Viktor Ottosson känner sig i alla fall hyggligt nöjd med säsongen så här långt, men säger också att laget måste höja lägstanivån.
– Lagen ovanför oss i tabellen har spelat mer stabilt än oss och inte tappat lika mycket poäng. Nu får vi ta en match i taget och hoppas vi kommer ikapp några lag.

Han tvivlar dock inte på att det finns kapacitet i laget:
– Bra dagar kan vi slå vilket lag som helst, men samtidigt som våra toppar är höga är våra dalar för låga. Där måste vi höja oss, säger han.

Slutligen prisar han precis som alla andra flytten till Partille Arena:
– En fantastisk arena både för föreningen och oss som lag. Helheten med restaurang, gym, rehab och handboll gör att allting känns positivt, säger Viktor.