190328_viktor_ottosson_640

VIKTOR OTTOSSON

Efter 13 säsonger i Sävehof – elva av dem i A-laget – är Viktor Ottosson inne på handbollskarriärens sista vecka som spelare. Fast vi väntar med att summera den, för det finns inga tankar på att den ska ta slut i Partille Arena.

– När slutspelet började var detta vad man kunde önska sig – att få spela final. Men samtidigt är jag ju inte nöjd med att förlora en SM-final. Det vore en otroligt kul avslutning på karriären om det blir guld, säger han.

Under alla händelser är det i alla fall sista matchen i Partille Arena, och det är därför vi uppmärksammar Viktor Ottosson redan nu. Han kom till Sävehof som A-pojk 2006, och vore det inte för att han redan på första träningen tilldelades smeknamnet ”Kif” skulle man väl glömt bort moderklubben och sett Viktor som fostrad i Sävehofs led.

– Haha… ja, genom ”Kif” lever Kortedala IF kvar i alla fall en stund till. Det har nästan blivit som ett varumärke för mig i Sävehof. Jag tror vi var sex Viktor i laget när jag kom till Sävehof och alla Viktor-relaterade smeknamn var redan upptagna. Det var därför det blev ”Kif”, berättar Viktor och fortsätter:

– Men jag har aldrig varit ”Kif” för någon utanför handbollen. Som privatperson är jag Viktor.

Det finns naturligtvis minnen i mångfald som kan återberättas, men Viktor Ottosson – eller ”Kif” om vi ska hålla oss till handbollstermer – säger att den här veckan kan slå upplevelsen av de tidigare SM-gulden som vanns tre år i följd (2010-2012).

– Då var vi i Sävehof något av outstanding i svensk handboll, men nu är vi underdogs eller kanske late bloomer. Att få vinna SM-guld med det här laget skulle vara en fantastisk upplevelse, slår han fast.

Under alla händelser har detta varit en annorlunda säsong för Sävehof. För det första att komma tillbaka till toppen och få spela final, och det efter en grundserie där spelet åkt mer bergochdalbana än någon besökare på Liseberg.

– Det har varit höga berg och djupa dalar, men det känns som vi haft en grundtanke och ett grundspel under hela säsongen och på något mirakulöst sätt hittade vi det när det behövdes som bäst, säger Viktor.

Den första kvartsfinalen, borta mot Malmö, var oerhört betydelsefull för fortsättningen:

– Att vi kunde vinna där och i förlängning dessutom har hjälpt oss genom hela slutspelet. Vi var inte dåliga när vi förlorade senast mot Alingsås heller, men nu måste vi ha några ess i rockärmen att plocka fram när de behövs som bäst. Det är små marginaler och vinnare blir de som lyckas bäst i de avgörande lägena, säger spelaren i tröja 23 som avslutar karriären som 28-åring.

Managern Anders Eliasson är inte sen att hylla sin kantspelare:

– En helt underbar kille som har gjort så mycket för klubben och för handbollen. Att han avslutar sin karriär för att satsa på den civila karriären innebär att det bara är att gratulera företagen som anställer honom.

Viktor Ottosson är given i i Anders Eliassons ALL STAR i Sävehof:

– Han är omtyckt av alla och sprider glädje som få. Ett stort tack, Viktor, du är grym på alla plan, stort lycka till i framtiden.

 

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..