Viktig vinst mot Ystad

Matchen inleds jämnt och lagen följs åt tills det har gått 10 minuter av matchen då Ystads IF tar timeout. Efter Ystads timeout så kommer Sävehof ut starkare och tar ledningen med tre mål som signeras Viktor Ottosson , Olle Forsell Schefvert och Niclas Fingren. Sävehof får till sitt försvarsspel jättebra och i mål får Per Sandström den hjälp han behöver och står för flera fina räddningar. Sävehof ökar på sin ledning och fortsätter att göra mål framåt då får Sebastian Seifert nog på Ystads bänk och lämnar in timeoutkortet för andra gången efter 17 spelade minuter och ställningen är 7-13. I anfallsspelet hittar man in väldigt mycket in till Atli Ingólfsson på linjen som sätter sina lägen. Niclas Fingren får matchens första utvisning efter 22 spelade minuter och nu har Ystad chansen att komma ikapp Sävehof när det står 10-14 på tavlan när Fingren lämnar banan. Utvisningen slutar 1-1. När utvisningen precis är klar och Ystad har gjort mål så tar Sävehof timeout när ställningen är 12-15 och det har gått 24 minuter av matchen. Ystad kontrar in två snabba mål som gör att man kommer något närmare Sävehof med resultatet 14-17, men det blir en snabb replik av Atli Ingólfsson som gör ett mål direkt. Kim Andersson får Ystads första utvisning i matchen när det återstår en minut av den första halvleken. Ystad spelar med västspelare och tar ut Anders Persson ur mål. Men det är Sävehof som leder efter den första halvleken med 14-19 bäste målskytt hos Ystad är Linus Andersson med 4 mål och hos Sävehof är det Atli Ingólfsson med 4 mål.

 

I den andra halvleken börjar hemmalaget Ystads IF bra och gör två mål i dom två första anfallen. Viktor Ottosson får Sävehof´s andra utvisning. Utvisningen slutar 2-0. Och strax därefter får även Olle Forsell Schefvert en utvisning när han har dragit ner Kim Andersson i backen. Utvisningen slutar 0-1. Lukas Nilsson uppvaktas hårt av Tobias Albrecthson som gör ett mycket bra jobb i försvaret. Men det slarvas återigen i den andra halvleken och det tar Ystad vara på som gör 21-22 och då tar Magnus ”Bagarn” Johansson timeout. Anton Hallbäck gör sitt andra mål från strafflinjen ikväll och det gör även att resultatet är 23-23 efter 45 minuter, sedan går det för snabbt på en kontring som gör att Ystad tar ledningen i matchen. Ystads målvakt Anders Persson har gjort en riktigt bra andra halvlek där han gör många fina räddningar för sitt lag. Det är jämnt mellan lagen precis som i början av matchen där det nu bara skiljer ett mål mellan dom. Sävehof får en ny utvisning där Johan Blickhammar som får gå och sätta sig i två minuter. Utvisningen slutar 1-2.  Sävehof har väldigt svårt när man är en man mindre på banan att komma igenom Ystads starka försvar med Kim Andersson som spelar i mittförsvaret. Men efter lite skärpa hos Partillelaget så är man återigen i ledning efter att Olle Forsell Schefvert har gjort två mål och man hittar in med bollen till Atli Ingólfsson som är jätteviktigt i dom sista fem minuterna. Ystad väljer i den sista minuter att ta bort Niclas Fingren och Johan Fagerlund som punktmarkeras. Men det är förgäves det är Sävehof som vinner matchen och får med sig två poäng med sig hem till Partille.

Slutresultatet skrivs till 29-30. Bäste målskytt hos Ystad blir Linus Andersson med 7 mål och i Sävehof är det Olle Forsell Schefvert med 6 mål. Nu väntar ett möte med Ricoh på måndag.

 

Ystads IF – IK Sävehof 29-30 (14-19)

Målskyttar:

 

Ystads IF: Linus Andersson 7, Anton Hallbäck 6, Philip Nilsson 4, Lukas Nilsson 3, Emil Hansson 3, Kim Andersson 2, Martin Bager 1, Oscar Zareba 1, Lukas Sandell 1, Axel Eriksson 1.

 

IK Sävehof: Olle Forsell Schefvert 6, Niclas Fingren 5, Atli Ingólfsson 5, Victor Fridén 4, Viktor Ottosson 3, Eric Forsell Schefvert 2, Johan Fagerlund 2, Johan Blickhammar 2, Sebastian Karlsson 2.

 

Utvisningar: YIF 1×2 IKS 4×2

Domare: Bardia Mousavi/Martin Strand

Publik: 1707

Text: Erik Carlsson

Bild: Bildbyrån

 

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..