Viktig seger i Stockholm

Sävehofs damer fortsätter att vara obesegrade i Elitserien. Skuru IK slogs tillbaka med 25-21 (12-12) och nu leder tjejerna serien med hela fem poängs försprång till just nämnda Skuru.

Sävehofs damer svarade för en riktigt bra höstsäsong och vann samtliga nio matcher. Och nu skulle vårsäsongen ta vid i och med ett möte med serietvåan Skuru IK i Stockholm. Skuru, som även de haft en succéartad höst var en tuff nöt att knäcka för damerna och det var upplagt för en spännande seriefinal i förorten Nacka.

Sävehof får en riktigt bra start på matchen och efter fyra minuter leder laget med 2-0. Men det dröjer inte länge förrän hemmalaget är tillbaka och har kvitterat ställningen. Tjejerna tar dock tag i spelet igen och har snart tagit över ledningen. Skuru biter dock ifrån bra och när tretton minuter har spelats är ställningen 6-6. Då kliver Hanna Fogelström in i handlingen och gör tre mål under loppet av några minuter. Detta leder fram till att laget kan rycka iväg till en ledning med fyra bollar, 12-8. I slutet av halvleken kommer Sävehof in i en liten svacka spelmässigt och det utnyttjar Skuru hänsynslöst. På fyra minuter svarar hemmalaget för fyra raka mål och när den första halvleken är färdigspelad är ställningen 12-12.

I inledningen av den andra halvleken så stämmer inte spelet riktigt för Sävehof och hemmalaget är på väg att ta över matchen. Men vid ledning 21-20 så tar Skuru en time-out som faktiskt gynnar Sävehof. För på de sista tio minuterna av matchen svarar tjejerna  för fem raka mål och vinner till slut kampen med 25-21.

Starkt av laget att vinna, även fast spelet inte riktigt stämde. Nu drar Sävehof ifrån ytterligare i tabellen och leder serien med fem poäng.

Magnus ”Bagarn” Johansson är väldigt nöjd med att laget lyckades vinna trots lite knackigt spel:

– Det var en jämn match. Skuru kämpade hårt och det stämde inte riktigt för oss. Det märktes att vi inte spelat och tränat tillsammans på ett ganska långt tag. Men jag är väldigt nöjd med att vi lyckades vinna och att vi dessutom drar iväg lite i tabelltoppen.

Magnus berömmer Johanna Bundsen och Cecilia Grubbström som båda svarade för bra insatser i målet. Han lyfter också fram Jamina Roberts, som var riktigt bra i matchens avgörande skede.

– Nu ska vi ladda inför matchen mot Kroppskultur på måndag. Vi kommer att vara lediga några dagar innan vi genomför en träning på juldagen. Vi ska också äta en jävla massa julmat, säger han och skrattar.

Skuru IK-IK Sävehof 21-25 (12-12)

Målskyttar:

Skuru: Johanna Westberg 7, Carin Strömberg 4, Emma Hawia 4 (1), Emelie Westberg 3, Anna-Carin Peterson 1, Lova Liif 1, Lina Hawia 1.

Sävehof: Ida Odén 5, Hanna Fogelström 4, Jenny Alm 4 (1), Frida Tegstedt 3, Jamina Roberts 2, Martina Adamsson-Jensen 2, Louise Sand 2, Jenny Wikensten 2, Karin Isaksson 1.

Årets sista dammatch spelas på annandagen. Tjejerna tar då emot Kroppskultur i Partillebohallen. Avkast sker klockan 13.45.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..