Viktig seger i hemmaavslutningen

IK Sävehofs herrar kunde efter storartad slutdramatik besegra Ystads IF med 33-31 (20-13) i säsongens sista grundseriematch i Partillebohallen.

Hemmalaget startar piggt och tar tidigt ett grepp om kampen spelmässigt. När fem minuter avverkats leder Sävehof med tre bollar, 5-2. Ystad kämpar och sliter för att ta sig in i matchen, men har svårt att närma sig i målprotokollet och hamnar på efterkälken. Istället fortsätter Sävehof att ösa på framåt och när slutsignalen för den första halvleken ljuder leder Partille-laget med sju bollar, 20-13.

Den andra halvleken inleds på samma sätt som den inledande slutade och hemmalaget har bra kontroll på händelserna mot en frustrerad motståndare. Efter tolv spelade minuter leder Sävehof med hela tio bollar, 29-19. Men under tillställningens slutskede går den så tidigare starka offensiven i baklås och ett hårt stridande Ystad gör spänning av det hela. När en minut återstår att spela är Sävehofs ledning nere i en ynka boll, men hemmalaget lyckas reda ut stormen och vinner till sist matchen med 33-31 inför en jublande publik.

– Vi spelar riktigt, riktigt bra i första halvlek. Men sen slappnar vi av och de hämtar upp resultatet. Det var viktigt med två poäng för oss, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

IK Sävehof – Ystads IF 33-31 (20-13)

Målskyttar:
Sävehof: Kristian Bliznac 11, Victor Fridén 4, Tobias Albrechtson 4, Kent Robin Tönnesen 4, David Florander 3, Daniel Wikensten 3, Jesper Nielsen 2, Michael Apelgren 2.
Ystad: Jim Gottfridsson 10, Martin Bager 7, Palle Hansen 5, Philip Nilsson 3, Jakob Nygren 2, Julius Martinsson 2, Andreas Thynell 1, Gabriel Andersson 1.

Publik: 787
Domare: Rickard Canbro / Markus Winberg

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..