Viktig seger för herrarna

Sävehofs herrar tog en väldigt viktig seger i Champions League gruppspelet. Schweiziska Kadetten Schaffhausen slogs tillbaka med
31-25 (14-14) efter en riktigt stark andra halvlek. En bra laginsats och målvaktsspel grundlade segern som ger Sävehof ett riktigt bra läge inför kommande matcher i Champions League.

Det är en måstematch för båda lagen som ska spelas i Scandinavium. Sävehof och Schaffhausen står båda på två poäng efter att ha slagit Sarajevo tidigare i gruppspelet. Killarna kom till matchen med en bra och positiv känsla efter att ha tagit två raka segrar i Elitserien. Men det var ett tufft Schweizskt motstånd som väntade.

Matchen inleds ganska avvaktande och båda lagen spelar väldigt bra och tufft försvarsspel i upptakten. Även målvakterna i båda lagen storspelar och efter fem minuter har det endast blivit två mål, 1-1. Efter det öppnar matchen upp sig lite och målen börjar trilla in. Michael Apelgren skjuter 4-3 efter drygt tio minuters spel och det är även början på ett mini- ryck för Partille-laget. Thomas Forsberg fortsätter att storspela i målet och då man är riktigt effektiva offensivt, så kan killarna rycka ifrån till 8-4. Schaffhausens tränare tar då en timeout som ger ett bra resultat. På endast två minuter gör Schweizarna fyra raka mål och då är det utjämnat i målprotokollet. Lagen följs åt resultatmässigt under den resterande delen av halvleken som slutar 14-14. Matchen är vidöppen och det känns som att det kan gå hur som helst i den andra halvleken.

Sävehof startar den andra halvleken riktigt bra och drar snabbt iväg till en tremålsledning. Spelet är fortfarande väldigt jämnt, men det känns som att killarna är på väg att ta över matchen lite grann. Schaffhausen fortsätter dock att kämpa och ligger endast under med ett mål efter tio minuters spel. Då får man även ett jätteläge att sätta 21-21. Men Thomas Forsberg svarar då för en jätteräddning som senare kom att bli matchavgörande. Efter denna viktiga sekvens får killarna rejäl fart på offensiven och gör ett ryck i målprotokollet till 27-21. Då återstår endast nio minuters spel och Schaffhausen kommer inte tillbaka i matchen igen. Under slutdelen spelar killarna effektivt av matchen och vinner till slut med 31-25. Sävehof får även en välförtjänt stående ovation av publiken under slutminuten.

Sävehof vinner rättvist sett till hela matchen. Killarna spelar riktigt bra försvarsspel samtidigt som man är väldigt effektiva framåt. Thomas Forsberg i målet var också väldigt duktig och svarade för flera matchavgörande räddningar. Även Victor Fridén och Michael Apelgren bidrog starkt till segern och låg bakom väldigt mycket av lagets offensiva spel. Men hela laget förtjänar att hyllas för sin insats ikväll. Detta var också en väldigt viktig seger för tabellen i Champions League. Nu drog killarna ifrån Schaffhausen lite grann och har ett bra läge inför returen i Schweiz nästa torsdag.

IK Sävehof-Kadetten Schaffhausen 31-25 (14-14)

Målskyttar: Victor Fridén 8 (3), Michael Apelgren 7, Erik Schefvert 4 (1), Jesper Nielsen 3, Robert Johansson 3, Tobias Albrechtson 3, Emil Berggren 1, Niclas Barud 1, Tobias Johansson 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..