Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 5, Sävehof - Lugi

VIDARE TILL SEMIFINAL

I den avgörande kvartsfinalmatchen besegrades Lugi HF med 33–21. IK Sävehofs plats i semifinal är därmed säkrad efter vinst med sammanlagt 3–2 i matchserien.

Säsongens nionde möte med Lugi skulle också bli det sista för 2021–22. Ingångsvärdet inför fredagens duell var att lagen vunnit två kvartsfinalmatcher var och att vinnaren i Partille Arena denna kväll således skulle avancera till semifinal.

Första halvleken var intensiv från start till mål där Sävehof fick bäst utdelning och gjorde de tre första målen. Lagen stod ändå lika på sju när det spelats en kvart, men då återtog Gulsvart ledningen med två bollar i nät inom loppet av blott femton sekunder. Först smällde Elias Ellefsen á Skipagötu in 8–7 innan Sebastian Karlsson fick fri väg fram och kontrade in 9–7.

Hela vägen in på halvtidssignalen var det full fart där kapten Karlsson hann med att göra 17–12 precis innan tiden var ute.

Bertram Obling presterade på topp i den första halvleken och var minst lika säker mellan stolparna även efter pausen. Stabilt runt 50 i räddningsprocent befann sig den danske målvakten genom hela matchen och utöver räddningarna i öppet spel stoppade han även tre straffar. Två av dem kom i halvlek nummer två där Sävehof bibehöll kontrollen.

Med en kvart kvar att spela var övertaget på fem måls marginal fortsatt intakt och mot slutet blev siffrorna betydligt större. Av de elva sista målen gjordes nio av Sävehof-spelare och med 33–21 som slutresultat säkrades semifinalplatsen.
– Det var väldigt kul att vi lyckades prestera så bra när vi var pressade. Det visar lite vad den här klubben handlar om och den kulturen som finns här, menade huvudtränare Michael Apelgren.

Förutom prestationen på planen levde även läktarna upp och skapade en atmosfär som spelarna ständigt fick ny energi ifrån.
– Jag tycker faktiskt att det var riktigt bra i dag. Kami var riktigt fina och även den ”vanliga” publiken levde upp, sade Apelgren och fortsatte sitt resonemang:
– Vår publik är väldigt handbollskunnig och man kan förstå att den inte alltid tänder till när det är så många matcher, men det har känts som att det har bubblat hos många inför den här matchen. Folk vet när det är viktigt på riktigt, vilket det var nu, och då tycker jag att alla bidrog.

Motståndare i semifinalspelet blir Ystads IF.
– Jag tror att det kommer bli en annan mental ingång än hur det var nu i kvartsfinalerna, för då möter vi ett lag som är så väldigt jämnt med oss. Mot Lugi målade hela handbolls-Sverige upp oss som monsterfavoriter, kanske med rätta även om de bevisligen också är väldigt bra, och då blev det jobbigare från vår sida. Nu går vi in i matcher mot Ystad där vi inte kommer ha en chans om vi inte presterar. Gör vi inte kanonmatcher så kan vi inte slå dem, så det blir spännande.

IK Sävehofs målskyttar: Felix Möller 6, Elias Ellefsen á Skipagötu 6, Gzim Salihi 4, Sebastian Karlsson 4, Rune Schröder 4, Emil Berlin 3, Sebastian Spante 3, Jonathan Stenbäcken 2 och Pontus Brolin 1.

Lugi HF:s målskyttar: Isak Persson 4, Steven Plucnar Jacobsen 4, Theo Übelacker 3, Fredrik Olsson 3, Hugo Forsberg 2, Axel Andersson 2, Jakob Söderberg 1, Casper Käll 1 och Oliver Olsson 1.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..