Handboll, SHE, Kvartsfinal 1, Sävehof - Kungälv

VIDARE TILL SEMI

För tredje gången på lika många matcher vann IK Sävehof med tydliga siffror mot Kungälvs HK. Lördagens seger med 32–22 innebär att laget är klart för SM-semifinal.
– Väl genomförd, sade huvudtränare Jesper Östlund när han sammanfattade sitt lags prestation i kvartsfinalserien.

Efter ett längre uppehåll med anledning av landslagsspel var det på lördagen dags för kvartsfinalserien mot Kungälv att återupptas. De två första mötena mellan lagen slutade i Sävehofs favör, vilket betydde att ännu en gulsvart seger skulle leda till semifinal-avancemang.

Fem minuter in i matchen var det gästerna som befann sig i uddamålsöverläge, men sedan blev utdelningen klart bättre. Nina Koppang ordnade kvitteringen fram till 2–2 och därefter följde ytterligare fyra Sävehof-mål i följd. Vid ställningen 8–4 begärde gästerna eftermiddagens första timeout.

Dubbelt antal gjorda mål som motståndarna skulle gälla även när 30 minuter var spelade. Jumbotronen i Partille Arena visade då 16–8.

Genom hela kvartsfinalserien har Johanna Bundsen varit briljant. Denna eftermiddag var inget undantag. Redan innan halvtid stod hon på över 50 i räddningsprocent, hade tagit plats i målprotokollet med ett välkalibrerat avslut långt in på egen planhalva och dessutom noterats för assists.

Tillbaka på plan efter halvtidsvilan kunde “Burre” även bocka av ett par straffräddningar från dagens att-göra-lista innan hon med gott samvete lämnade över uppgiften mellan stolparna till Line Bergfeldt.
– Bundsen var bra i dag. Hon fick även jättebra hjälp av försvaret, men hon landar på drygt 50 procent och det är såklart väldigt bra, berömde Jesper Östlund.

Ännu ett glädjeämne från matchen var att vi fick se en till akademifostrad spelare debutera för damlaget. Med drygt fem minuter kvar att spela tog Tindra Möller Holmén, kusin till Simon och Felix Möller i herrlaget, plats på högerkanten i både försvar och anfall.
– Jättekul för Tindra! Hon har inte gjort så många träningar med A-laget än så länge, så jag kan tänka mig att det var väldigt nervöst i dag. Det var kul att se henne på banan.

Det stora försprånget från den första halvleken hotades aldrig och Sävehof vann slutligen med 32–22. Tre raka vinster mot Kungälv betyder att semifinalplatsen är säkrad och beroende på hur det går i deras pågående kvartsfinalserie, är det antingen VästeråsIrsta eller Skuru som väntar där.

IK Sävehofs målskyttar: Frida Rosell 6, Stella Huselius 4, Thea Blomst 4, Johanna Forsberg 3, Nina Koppang 3, Olivia Mellegård 3, Ida Sembe 2, Mai Kragballe 2, Thea Kylberg 2, Johanna Bundsen 1, Irma Wester Kocanovic 1 och Emma Mihailovic 1.

Kungälvs HK:s målskyttar: Alma Jöhnsson 6, Sarah Torngren 6, Elin Cindric 3, Mia Lagumdzija 3, Line Stenberg 2, Kristina Zubonja 1 och Linnéa Rundberg 1.