Handboll, SHE, Semifinal 5, Sävehof - H65 Höör

VIDARE TILL KVARTSFINAL

Trots förlust med 20–21 mot Kungälvs HK på tisdagskvällen avancerar Sävehof till kvartsfinal i ATG Svenska Cupen.

Från helgens första åttondelsmatch mot Kungälv hade Sävehof med sig ett betryggande övertag på 18 bollar. Dessutom blev det närmast en fullträff i shootout-spelet med tre gjorda mål och blott ett insläppt innan det var dags för avkast. Sävehof byggde därefter vidare på sitt försprång och ledde med 10–4 när en kvart var spelad. Laura Jensen hade redan då hunnit med fyra fullträffar och det mesta såg ut att gå på räls.

– Vi var mycket mer på i början av matchen och spelade för varandra. Då kom vi i fart och släppte bollen med bra tajming, sade huvudtränare Rasmus Overby.

En Kungälv-timeout bidrog till att matchens momentum började skifta. Gästerna kom närmare och precis innan halvtidssignalen reducerade de så att blott ett mål skiljde lagen åt när det var dags att bege sig mot omklädningsrummen.

– Vi testade olika uppställningar där det saknas lite tajming, vilket gjorde att Kungälv kom tillbaka. Sedan är handboll så att när de börjar känna att de kan vara med så är Kungälv också ett lag som kan spela bra handboll.

Kvitteringen kom sedan tidigt och drygt tio minuter in i den andra halvleken befann sig Kungälv i ledning. Sävehof fick ägna sig åt att försöka få till kvitteringar, men i slutändan blev det förlust med en boll.

– Det var två olika världar från söndag till tisdag. Vi hade en jättebra träning i går och spelade på en enormt mycket bättre nivå än vad vi gjorde i dag. Jag är lite besviken på att vi kunde vinna med 18 i söndags och så blev det så här i dag. I Sävehof är det inte okej att leverera det vi gjorde i dag och det är viktigt att vi tar med oss det vidare så att vi inte accepterar att det händer igen, menade Overby.

Förlusten till trots avancerar Sävehof till kvartsfinal i ATG Svenska Cupen och senare i veckan är det Champions League-premiär! På söndag kommer slovenska Krim Mercator till Partille Arena. Matchen har avkast klockan 14:00.

IK Sävehofs målskyttar: Laura Jensen 6, Nina Koppang 5, Linn Andersson 3, Thea Blomst 2, Ida Sembe 1, Trine Mortensen 1, Elin Heikka 1, Frida Rosell 1.

Kungälvs HK:s målskyttar: Wilma Pettersson 5, Mia Lagumdzija 4, Maja Fredén 4, Linnéa Rundberg 3, Madeleine Lindgren 2, Marie Wall 2, Line Stenberg 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..