MatchrapportKvart4DamHemsida_nyhet-Återställd

VIDARE I SLUTSPELET

Med 3–1 i matcher mot IF Hallby avancerar IK Sävehof vidare till semifinal i SM-slutspelet. Detta stod klart efter att det blivit gulsvart seger med 36–24 på lördagseftermiddagen.

I den fjärde kvartsfinalen var Sävehof dels ute efter att få revansch från senaste besöket i Jönköpings Idrottshus, men framförallt fanns det en semifinalbiljett att plocka med sig hem till Partille om det skulle bli seger.

Till en början var det snålt med mål där Sävehof-försvaret visade upp en beslutsamhet och ett fokus som skulle visa sig väga tungt. Det dröjde hela vägen fram till den tionde spelminuten innan Hallby fick hål på Johanna Bundsen. Sävehof hade då hunnit ta ledningen med 3–0.

Sett till antal gjorda mål var Nina Koppang eftermiddagens främsta offensiva pjäs. Hon hann med fem mål redan på de drygt femton första minuterna och var på så sätt en av anledningarna till att Sävehof kunde rycka åt sig ett försprång på sju bollar in till halvtidsvilan när ställningen var 17–10.

Även efter pausen var det full gulsvart kontroll. Marginalen ner till Hallby ökade ytterligare innan slutresultatet skrevs till 36–24 och spelarna kunde samlas i en ring för att tillsammans fira den säkrade semifinalplatsen. Motståndare i nästa fas av SM-slutspelet blir vinnaren i matchserien mellan H65 Höör och Skara HF.

IF Hallbys målskyttar: Hilma Cantby 4, Emma Wahlström 3, Rebecca Hofsten 3, Isa Franzén 3, Linnea Sundholm 2, Elin Johansson 2, Hanna Wedenby 2, Nora Edin 2, Sanna Johansson 1, Ellen Holmgren 1 och Lisa Wretling 1.

IK Sävehofs målskyttar: Nina Koppang 9, Laura Jensen 8, Emma Mihailovic 5, Thea Stankiewicz 2, Stina Wiksfors 2, Carmen Martín 2, Johanna Bundsen 1, Ida Sembe 1, Elin Ernelind 1, Madeleine Rehnberg 1, Elin Karlsson 1, Thea Blomst 1, Thea Kylberg 1 och Amanda Källström 1.